Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Личности » Харвард – това е изборът на българчето, прието във всички университети от „Бръшляновата лига“

Харвард – това е изборът на българчето, прието във всички университети от „Бръшляновата лига“

 

stefan ivy league

 

18-годишният Стефан Стойков каза „Да“ на Харвард. Предпочете го пред всички останали университети от „Бръшляновата лига“, където беше приет да учи. Той отказа на Йейл, Принстън, Браун, Колумбийския университет, Корнел, University of Pennsylvania и Dartmouth, а така също и на още 10 елитни колежа като Станфорд, University of Chicago, Johns Hopkins University, Washington University in St. Louis, Williams College, Amherst College, Pomona College, Claremont McKenna College, Duke University и University of Notre Dame.

 

„В Харвард ще бъда заобиколен от впечатляващи хора от цял свят, с които ще мога да участвам в проекти със световно значение“, споделя Стефан Стойков пред Indystar. 

 

Стефан Стойков има перфектен резултат на SAT от 2400 точки. Той е участник в олимпийския отбор по науки, член е на училищния клуб „Фондова борса“ и на клуба по колоездене. Стойков беше приет в 18 елитни американски университета, но избра Харвард.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.