Рубрики
Начало » Образование » Как един възпитаник на Харвард предложи безплатните си услугите за разходка из Йейл

Как един възпитаник на Харвард предложи безплатните си услугите за разходка из Йейл

 

harvard tour yale

 

Харвард срещу Йейл. Този път не става дума за класации. Не става дума и за спортни надпревари, нито пък е спор между феновете на два от най-престижните американски университета. Става дума за шеговито хвърляне на ръкавицата от възпитаник на Харвард към Йейл.

Видео, качено в YouTube, обходи социалните мрежи и сайтовете на традиционните медии. Филмчето е дълго 4 минути.

Всяка година студентите от Йейл разхождат хиляди желаещи да разгледат университета. Този път на помощ им се притичва и възпитаник на Харвард. Разбира се, никой не го е канил. Влиза в магазина на Йейл и си купува тениска с надпис „Yale“. Взема една табелка, че предлага безплатна екскурзия из университета и бързо около него се събира група от желаещи. Гидът обаче е леко странен. Постоянно прави паралели с Харвард и подхвърля кой е точно по-добрият университет. Накрая на беседата дори си предоставя съвсем добросъвестно мейла, в който ясно се вижда, че е от Харвард.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.