Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Изложение на холандските университети в Американския колеж

Изложение на холандските университети в Американския колеж

 

info sresta american college 2013 6

 

Ако се интересувате от университетите в чужбина и събирате информация за тях, имате възможност да присъствате съвсем скоро на изложение, в което ще се включат шест холандски университети. Събитието е в Американския колеж. Не, не се притеснявайте, че не сте ученик в това училище. Изложението е отворено за всички, които се интересуват – ученици, родители, професионалисти в образователната сфера. Ще бъде на 5 март 2014 година (сряда) в Американския колеж. Началото е в 13:30 ч. в Аудитория „Уитакър“, Острандър Хол. Участниците са Leiden University College, University College Utrecht, Roosevelt University College,Rotterdam School of Management, Tilburg University и Groningen University.

Преди години, всъщност беше през 1997 г., именно така попаднах в Американския колеж. Имаше подобно изложение, но присъстваха университети от цял свят. Тогава си дадох сметка каква възможност е това. Дошли са, както се казва на крака при теб, а ти можеш да ги питаш всичко. После се развиха доста нещата в тази сфера, но още си спомням това изложение от 1997 г. Дълго време пазех брошурите, които ми бяха раздали.

Нямам точна информация за холандските университети. Знам, че в последните години са сред предпочитаните висши училища от доста българи. Така че дори и вашите знания да са също толкова бегли по темата, не мисля, че е проблем. Всъщност си направо шанс – ще отидете, ще се запознаете, ще разпитате представителите на университетите. В програмата е обявено, че началото е в 13,30 ч., а след това веднага има информационна среща, по време на която присъстващите ще бъдат запознати с холандската образователна система. След това съветниците по приема от тези шест холандски университети ще представят своите учебни заведения и от 14,30 ч. ще разговарят с посетителите на изложението във фоайето на Острандър Хол.

На изложението са поканени не само възпитаниците от Американския колеж, но и всички ученици от езикови, математически и други училища в София и страната. Който проявява интерес и иска повече информация, от Колежа предоставят два телефона за връзка с Офиса на академичните съветници 434 10 10, 434 10 11 (с код за София 02).

Но тези телефони са само, ако търсите допълнителна информация. Иначе не е необходимо потвърждение за присъствие. На портала ще са предупредени, че се очакват гости за събитието.

Дано да е полезна за много хора тази информация и тази възможност! Успех!

източник: АК

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.