Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Накъде продължава златното ни момче в информатиката – Христо Венев?

Накъде продължава златното ни момче в информатиката – Христо Венев?

 

източник: бТВ

източник: бТВ

 

Христо Венев е едно от златните момчета на България в информатиката. Възпитаник е на СМГ. Който следи новините около състезанията по информатика, със сигурност в последните години винаги е засичал това име.

Запалил се по компютрите от майка си. В 5 клас се явил на първото си състезание. Бързо привлича вниманието със своите успехи. Споделя, че има поне 15 медала от международни състезания. Представлявал е страната ни на Международните олимпиади по информатика. Със своите отличия от този висок форум заема 2 място във вечната ранглиста по медали от олимпиадата. Изпреварен е само от състезател от Беларус.

Любимият писател на Христо Венев е Тери Пратчет, а предпочитаният стил музика – метал.

В „Данибон“ обичам да споделям за умни деца и да следя накъде продължават, а така също и какво се случва после с тях. В интервю за бТВ Христо Венев споделя, че продължава да учи в Оксфорд в специалност „Компютърни науки“. Целият репортаж с него можете да изгледате тук.

Успех на Христо Венев!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".