Рубрики
Начало » Образование » Как да се подготвим за интервюто в Кеймбридж?

Как да се подготвим за интервюто в Кеймбридж?

 

cambridge

 

„Какво бихте направили, ако бяхте сврака?“ – това е въпрос от интервю за прием в Кеймбридж. Университетът се слави със своите изненадващи въпроси, които задава на кандидат-студентите. Друг интересен въпрос е „Това въпросът на въпроса ли е?“. А елементарният въпрос: „Харесвате ли Бирмингам?“ наистина може да хвърли в паника и най-добре подготвения кандидат.

Проф. Ричард Прагер, ръководител на инженерните науки в Кеймбридж, създава сайт с въпроси, които да помогнат на кандидат-студентите за интервюто при приема им в университета. Той иска да даде равен шанс на всички кандидати, защото не всички са учили в престижни училища, които готвят за това интервю.

Въпросите са като онлайн тест и всеки може да си провери знанията дали биха го приели за студент в едно от престижните висши учебни заведения в света. Те са основно насочени към студенти, които искат да учат математиката, физиката или инженерни науки.

И вие можете да се тествате на http://i-want-to-study-engineering.org/ и да проверите дали ще успеете на евентуално интервю за Кеймбридж.

 

източник: http://i-want-to-study-engineering.org/

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.