Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Идеи за математически лагер школи с доц. Ивайло Кортезов през лятната ваканция (2015)

Идеи за математически лагер школи с доц. Ивайло Кортезов през лятната ваканция (2015)

обн. 3.7.2015

 

kortezov academia 21 vek lager

Доц. д-р Ивайло Кортезов (снимка: Академия 21 век)

 

Математическите лагер школи с доц. д-р Ивайло Кортезов са нещо, което наистина много си заслужава. Математиката се преподава по изключително приятен начин – има отбори, отборни състезания, търсене на задачи из парка, математически боеве, математически рулетки и какво ли още не. Математиката на лагер школите няма нищо общо с математиката в класната стая. Тук тя е забавление. Чувала съм, че много деца полагат големи усилия и се стараят за дадено състезание, само и само да бъдат поканени на лагер школа. А на лагер школите на „Академия 21 век“ освен математика има и още обогатяващи дейности – поезия, рисува, йога, екскурзии. Можете да им разгледате Фейсбук страницата, защото публикуват винаги много снимки от своите лагери.

И тази година родители ми пратиха писма със запитвания за лагер школи и въпроси на кои от тях ще бъде доц. д-р Ивайло Кортезов. Обещах да съдействам и да оформя това, което събера, в статия. Тези дни изпратих въпросите към доц. Кортезов и помествам информация на кои лагер школи ще присъства.

 

1. Математическа лагер школа за състезателите от турнира „Черноризец Храбър“ – 25-30.06.2015 г. – Слънчев бряг.

Подробности можете да прочетете тук.

 

2. Математическа лагер школа „Ум+“ – 19-26.07.2015 г. – Приморско

Подробности можете да видите тук.

 

3. Математическите лагер школи на „Академия 21 век“ – втората половина на август.

Следете сайта на „Академия 21 век“ за информация.

 

4. ЕСЕНЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ СЕМИНАР за ученици с изявени математически интереси 4 –  8 клас – Поморие 

(обн. 3.7.2015)

ЕСЕНЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ СЕМИНАР за ученици с изявени математически интереси 4 –  8 клас,

1 – 6 септември 2015 г.

хотел „Феста” – ПОМОРИЕ

(6 дни – 5 нощувки).

Ежедневно с учениците ще се водят интензивни занимания по математика в малки групи, както и индивидуални консултации. На успешно завършилите ще бъдат връчени сертификати. Математическите занятия ще се водят от екип с научен ръководител Ивайло Кортезов, ИМИ-БАН.

Следете информацията тук и тук. Въпроси можете да отправите на мейл: [email protected].

 

5. „Математически боеве“ – 6-13.09 – Созопол

Това е състезание, а не лагер, но е много атрактивно и децата го харесват изключително много.

 

Няколко години големият ми син посещаваше редовно почти всички математически лагер школи и горещо ги препоръчвам. Прекъсвал е по-лежерни занимания само и само да отиде на някоя школа с доц. Кортезов. В стари мои публикации можете да откриете подробности за предишните лагери на „Академия 21 век“ и от „Черноризец Храбър“.

 

 

Статията е отворена и може да добавям или редактирам с нова информация. 

 

снимка: Академия 21 век

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.