Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Индийски студент в американски университет разказва какво най-много го е впечатлило в Америка

Индийски студент в американски университет разказва какво най-много го е впечатлило в Америка

 

flag-464563_640 (1)

 
Индийски студент споделя в Quora какво най-много го е впечатлило в Америка и прави сравнение с Индия:

 

– Никой не говори за оценки.

– Никой не говори за постижения и провали.

– Никой не иска да ти „натрие носа“ за това, че си направил нещо грешно, а сяда до теб и ти обяснява докато не се получи всичко както трябва.

– Ако не можеш да се справиш с нещо в определения срок, някой от твоя екип ти предлага своята помощ.

– Същите неща се отнасят и за училище. Преди да дойда в САЩ бях чувал каква конкурентност има между студентите – например, правели номера в библиотеката, за да не може никой друг да ползва дадена книга. Нищо подобно не усетих. Напротив. Студентите си помагат много. Формират екипи. Проучват дадено задание заедно. Мисля, че това е така, защото учебният материал е много труден и е невъзможно човек да се справи сам, а всички трябва да работят като екип и да си помагат.

– Етика – всички се стремят към почтеност. Ако някой не може да си довърши заданието, той ще го представи в непълен вид и няма да препише отговорите от другите.

– Всички се гордеят със своята упорита работа и обикновено не мамят и не преписват. Това е много различно от мисленето при студентите от Индия и Китай, където сътрудничеството спокойно може да се квалифицира като измама.

– Богатите хора са слаби (и добре поддържани), а бедните са дебели. Причина за това е евтината храна. Богатите не ядат евтина храна. Хранят се с домашна или ходят в скъпи заведения, където ядат здравословна храна. За съжаление е много скъпо да се храниш здравословно в Америка.

 

quora

 

За сравнение – цените на някои храни:

 

Грозде: 6 долара

Кутия с ягоди: 5 долара

1 кг домати: 3 долара

сандвич McChicken: 1 долар

сандвич Big Mac: 1 долар

 

– Дебелите хора не са много уважавани в обществото. Да бъдеш дебел се възприема като знак, че не се грижиш добре за тялото си. Ако си слаб – хората те уважават. Това има и връзка с предната точка – ако си слаб, статистически е възможно да си богат.

– Момичетата не са така леконрави, както ги показват в холивудските филми.

– Почти всеки човек в Америка има достъп до основни храни, дрехи, вода и канализация.

– Има твърде малко афроамериканци в техническата област.

– Много е скъпо да имаш тухлена къща в Америка, а в Индия са норма.

– Много популярни са спортуването и туризмът. Това е по-типично за Калифорния, но и на други места често се срещат семейства да отиват на велоекскурзия, да си правят разходки с лодки, да са някъде на къмпинг, да си приготвят барбекю. Американците се гордеят със своята природа.

– Много се хаби храна. Купува се повече храна, защото е по-изгодно и после огромно количество се изхвърля.

– Американците са маниаци по отношение на кафето. Всяка сутрин заведенията са претъпкани от студенти, които си купуват кафе. Не разбирам защо не го пият у тях преди да излязат за лекции.

 

източник: Quora, Business Insider

снимка: Quora

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.