Рубрики
Начало » Образование » Какво представлява интервюто за прием в Кеймбридж?

Какво представлява интервюто за прием в Кеймбридж?

interview cambridge

 

Какво точно представлява интервюто за един такъв престижен университет като Кеймбридж? 11-минутно филмче възпроизвежда наново четири успешни интервюта с кандидат-студенти, които вече са одобрени, но са помолени отново да се включат, за да възстановят какво точно са отговаряли на зададените въпроси. Всички са кандидатствали в различни области – география, социални и политически науки, природни науки и медицина.

Интервютата се провеждат в приятна атмосфера – например, до шкаф с книги, в кабинет. Само едно от децата беше с костюм – този, който кандидатстваше за медицина.

На интервюто присъстват двама души. Задават въпросите по много приятелски начин и без да всяват респект и страх. Кандидатите трябва да демонстрират, че разсъждават по въпроса и да използват максимално знанията, с които разполагат. Т.е. дори да не знаят дадения отговор, трябва да показват, че разсъждават.

Интервюиращите винаги си водят записки.

Най-важното условие по време на интервюто е кандидатът да бъде себе си, съветва филмът на Кеймбридж.

Това е самият клип:

 

 

 

А тук можете да видите как да се подготвите за интервю:

 

 

 

Още информация за интервютата можете да намерите http://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/apply/interviews/.

източник: YouTube канала на Кеймбридж

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.