Рубрики
Начало » Хлапета » Вундеркинд » IQша – руски сайт с логически задачи онлайн за деца

IQша – руски сайт с логически задачи онлайн за деца

 

iqsha

 

Един от любимите детски образователни портали, който винаги препоръчвам, е руски сайт с логически задачи онлайн http://iqsha.ru/. Много е хубав. Има задачки за хлапета на възраст от 2 години до 4 клас.

Логическите задачи са подредени в онлайн тест. Хитри са и имат красиви рисунки. Задачите са озвучени на руски. Така че вероятно ще е нужен превод на децата, т.е. има леко забавяне в отговорите заради превода, но мисля, че задачите си заслужават. Виктор се справи чудесно. Отговори на всички въпроси, а аз дори „оплетох“ един, а той отговори вярно – „Чадърът се отнася към дъжда така както тенджерата към – а) печката; б) супата; в) черпака; г) покривката“. Другите въпроси са с геометрични фигури или пък логически задачи за съобразяване – например: „Има триетажна сграда, в която живеят 3 котета. Черното не живее на 1 и 2 етаж. Бялото не живее на 1 етаж. Кое коте живее на 1 етаж?“. След всеки правилен отговор се получават радостни поздравления. Много е хубаво да се наблюдава как децата грейват като чуят тези приветствия. На 3 въпрос Вики получи медал и питане дали иска да продължи. Разбира се, продължи и до 9-я и когато завършихме, получи статистика за своята успеваемост. Каза, че днес иска веднага след училище да се захващаме със следващия тест.

Преди малко аз тествах с грешен отговор, за да видя какво ще се получи. Показва, че е грешно и има подробно обяснение защо е друг отговорът.

Така че препоръчвам ви този сайт http://iqsha.ru/uprazhneniya/7-let/logicheskie-zadachki/.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.