Рубрики
Начало » Коронавирус » Математически турнир „Иван Салабашев“ ще се проведе онлайн (2020). Информация за регистрацията по места

Математически турнир „Иван Салабашев“ ще се проведе онлайн (2020). Информация за регистрацията по места

обн. 18.11.2020 – 23,06 ч.

medali

 

 

На официалния сайт на турнира „Иван Салабашев“ вече е качена информацията за провеждането му по градове, съобщиха за „Данибон“ от СМБ.

 

Турнирът „Иван Салабашев“ е на 5 декември 2020 г. Тази година ще се проведе онлайн.

 

Началният час за работа е:

за 1. – 4. клас: 10:00 часа

за 5. – 12. клас: 11:00 часа

 

Регламент

 

Турнирът се провежда от секциите на Съюза на математиците в България по места под егидата на РИО на МОН и е предназначен за ученици от 1. до 12. клас.

Времето за работа е 60 минути за 1. клас и 120 минути за останалите класове.

Състезателните теми са за 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. клас, обща тема за 8. и 9. клас и обща тема за 10., 11. и 12. клас.

Задачите от 1. до 10. са с избираем отговор, а задачите от 11. до 15. – със свободен отговор.

 

Автори на състезателните теми през 2020 година са:

 

Николай Николов (10-12 клас), Олег Мушкаров (8-9 клас), Aлександър Иванов (7. клас), Станислав Харизанов (6. клас), Емил Колев (5. клас), Ивайло Кортезов и Мария Томова (3 и 4 клас), Невена Събева и Албена Василева (1 и 2 клас).

РЕГИСТРАЦИЯ

Срокът за регистрация е 30 ноември.

За да се регистрира участник, трябва да се попълни формуляра на съответния локален организатор за даденото училище, град или област. Ако няма такъв, трябва да се попълни последния формуляр.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

 

Таксата за участие е 6 лв. на участник.

Във формуляра за записване има информация за начина на плащане или локалният организатор ще

уведоми как се заплаща таксата.

 

УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО

 

На посочения адрес при регистрацията, на 4 декември ще се получи инструкции и пробен тест за състезанието, който е добре да се отвори и попълни (родителите на по-малките ученици могат да помагат за пробния тест, за да обяснят на участниците какво да правят). Ако не бъдат получени инструкции до 16:00 ч. на 4 декември, проверете в папката за спам, след което пишете на mat.turnir.salabashev@gmail.com,
като посочите трите имена, класа, училището и града на участника!

 

Учениците от 9. – 12. клас, които ще решават тема от три задачи с подробни решения, трябва по време на състезанието да имат техническа възможност за сканиране и качване на решените от тях задачи (скенер, приложение за сканиране с телефон или в краен случай – снимки с телефон).

 

КЛАСИРАНЕ И НАГРАЖДАВАНЕ

 

Оценяването, класирането и награждаването ще се прави от Централния организатор, ще бъде общо (национално) за всички участници и ще бъде публикувано на сайта на турнира.

 

ЗА КОНТАКТИ

Родителите и участниците могат да задават въпроси на
mat.turnir.salabashev@gmail.com

 

Официален сайт на турнира: https://nsybeva.wixsite.com/salabashev2015

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".