Рубрики
Начало » Образование » Университети » Университети » TУ Делфт » Излязоха резултатите от приема в ТУ Делфт за компютърната и авиационната специалност

Излязоха резултатите от приема в ТУ Делфт за компютърната и авиационната специалност

 

biblioteka tu delft 5

 

Излязоха резултатите от приема в ТУ Делфт за компютърната и авиационната специалност. Всяка година за подбраните специалности, които са с фиксиран прием и с изпитни процедури, класацията излиза на 15 април.

 

За специалността „Computer Science and Engineering“ кандидатите са били 2000 души.

За специалността „Aerospace Engineering“1700 души. 

 

За двете специалности се минава през дълга приемна процедура, включително тестване за мотивация и много сериозни изпити от няколко части. Изпитите са като изпити от технически университет.

 

В компютърната специалност се приемат 500 души, в авиационната – 440. Кандидатите са доста силни математици и конкуренцията между тях е сериозна.

 

Първата година в холандските университети е много важна. Учи се много. Има голям процент отпаднали по време или след първата година в тези две най-желани специалности на ТУ Делфт.

 

Поздравления за приетите!

 

Ако решите да се възползвате от общежитията на ТУ Делфт, препоръчвам ви да прочетете тази статия:

http://www.danybon.com/obrazovanie/suvet-naemane-jiliste-tu-delft/

Ако има приети българчета и желаят, те или родителите им, да споделят своя опит от кандидатстването си, могат да ми пишат на danybon.pr@gmail.com. ТУ Делфт е изключително желан университет от българските младежи и всяка информация е много полезна.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".