Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Споделено от Радост: За университета „Якобс“ в Бремен (Германия)

Споделено от Радост: За университета „Якобс“ в Бремен (Германия)

radostСтатията „Споделено от Радост – кандидатстването в Америка“ предизвика огромен интерес и стана най-популярната статия в Danybon за миналата седмица, според Google Analytics. Тя е и най-споделяната информация и най-харесваната публикация на Фейсбук страницата Danybon.

Споделена е 38 пъти само от Фейсбук страницата Danybon, а харесванията към момента са 33 само при мен. Отделно на Фейсбук страницата на Американския колеж има 17 харесвания. А също така всеки, който я е споделил също събира нови „харесвания“ и „споделяния“.

Радост е майка на ученичка от Американския колеж, приета по първо желание в университет в Америка.

Днес Радост ще сподели накратко и за още една възможност, която също са премисляли:

За децата с английски, насочени към науките, на които не им се ходи чак в Америка, бих препоръчала един сравнително нов, но много добър университет в Германия, който също дава пълни и частични стипендии. Много добра база, дъщеря ми я бяха впечатлили лабораториите им по химия, програмите. Каза ми „Ако не беше Америка, щеше да е в Якобс“.

Университетът „Якобс“ е частен университет в град Бремен, Германия. Той е основан през 1998 г.

Езикът на преподаване е английски.

Обединява американските и европейските стандарти в образованието, като се преподава по американска 4-годишна програма, но студентите завършват бакалавърска степен за 3 г. като германските бакалаври.

Университетът се гордее с „интердисциплинарния“ си подход към обучението, който дава на студентите му преимуществото да са компетентни не само в тясната област на специализацията си.

„Якобс“ е сред растящия брой частни образователни институции в Германия, които работят извън сферата на общественото образование в страната.

За краткото си съществуване институцията е успяла да си създаде име в световните научни среди като отличен център за образование и научноизследователска дейност, най-вече заради стриктния подбор на студентите, които се приемат всяка година.

В момента там се обучават около 1100 човека от около 90 държави. Този брой включва студенти, следващи за бакалавърска и магистърска степени, както и докторанти.

Много от научните ръководители са от различни части на света с международни връзки, както в научните среди, така и в организациите, които финансират дейността им. Отличава се с разнообразна етническа общност сред немските образователни институции.

Университетът участва в партньорски програми за обмен на студенти с Universidad de Murcia, Испания, Rice University, Washington State University, Carnegie Mellon University, Lafayette College в САЩ и University of Johannesburg в РЮА. (Уикипедия)

Основният дарител на Университета е Клаус Якобс – кралят на шоколада и кафето. Дарил е 250 милиона долара (виж още за Якобс)

Споделено от българи-студенти на Университета Якобс в сайта http://edu.tuk-tam.bg/. Много интересно е интервюто с Мария Арнаудова.

Благодаря много на Радост за споделената информация!

Ще съм благодарна отново на всички фенове на сайта Danybon и на всички, които търсят информация за кандидатстване в чужбина да споделят статиите на Радост в социалните медии, форумите, по мейли, за да могат повече хора да се възползват от тази полезна информация.

За Радост

Автор в рубриката "Споделено от Радост". Споделя с читателите на "Данибон" своя информация, опит и впечатления за Американския колеж в София и за кандидатстването в чужди университети. Вярва в доброто и смята, че хората трябва да споделят ценната информация, която знаят, за да са полезни на другите.