Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Американският колеж с участник в Балканската олимпиада по математика 2013

Американският колеж с участник в Балканската олимпиада по математика 2013

 

american college tabela 2

 

Осмокласникът от Американския колеж Христо Папазов се класира за участие в представителния отбор на България, съобщиха на сайта си от училището. На 13 май се проведе последният квалификационен кръг за Балканиадата по математика за ученици до 15-годишна възраст (Junior Balkan Mathematical Olympiad).

„Христо Папазов не само се класира за участие в представителния отбор на България, но и стана първи след последния кръг, изпреварвайки ученици от математически гимназии от цяла България“, пише още в съобщението на Американския колеж.

Балканиадата по математика ще се проведе в Анталия, Турция, от 21 до 27 юни. Ще се състезават 21 отбора от 20 страни, включително и такива извън Балканите като САЩ, Индонезия и Филипините.

Тъй като следя с интерес повечето математически състезания, изявите на Христо Папазов от Американския колеж определено ми направиха силно впечатление. Често заемаше челни позиции на важни турнири. Поздравления и успех!

източник: сайт на Американския колеж

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.