Рубрики
Начало » Образование » Как живеят студентите в Германия?

Как живеят студентите в Германия?

 

кадър от видеорепортажа "Как живут студенты. Учеба, жилье, магазины - русские в Германии" източник: Жизнь в Германии - TV Made In Germany/YouTube

кадър от видеорепортажа „Как живут студенты. Учеба, жилье, магазины – русские в Германии“
източник: Жизнь в Германии – TV Made In Germany/YouTube

 

Руските студенти са много активни в споделянето на информация какво е да се учи в чужд университет, как се живее в чужда държава, как се прехранват. YouTube каналът Жизнь в Германии – TV Made In Germany предлага няколко интересни репортажа (на руски).

 

Единият е със студент в Щутгарт, който показва общежитието, в което живее, а също така кани екипа в стаята си, а след това заедно пазаруват и подсказва кои етикети да се гледат в магазина, за да се вземат по-изгодно необходимите хранителни продукти. Репортажът е приятен и съдържа полезна информация. Показва живота на един типичен студент, който е избрал да живее в не много скъпо общежитие и преценява винаги какво да купува, за да му стигат наличните средства. Младежът описва какви са му целите, какво иска да научи и как се предпазва от разсейване.

 

 

В YouTube канала има още един репортаж за живота на студентите. Вторият разказ е със студент музикант, който живее и учи в Мюнхен.

 

 

А ето и пълната версия на репортажа:

 

 

Интересен е разказът и за Мюнхенският технически университет:

 

 

Видеоканалът има рубрика за ученето в Германия, в което има няколко клипа. Идеята е да се поднася качествена информация под формата на видеожурнал. Има над 25 000 абоната, които следят репортажите на Евгений Матвиенко.

 

източник: YouTube/Жизнь в Германии – TV Made In Germany

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".