Рубрики
Начало » Образование » Как се кандидатства за Кеймбридж?

Как се кандидатства за Кеймбридж?

 

cambridge snimka

 

Ако искате да кандидатствате за Кеймбридж, това става чрез UCAS. В Кеймбридж и Оксфорд процесът започва по-рано. В сайта на висшето училище са обяснени всички стъпки от процеса на кандидатстването.

 

1. Избор на курс (специалност)

Обучението в Кеймбридж е на много високо ниво в продължение на няколко години. Затова е важно кандидатите да си изберат курс (специалност), който им допада, за да се наслаждават на ученето. Важно е да се провери предварително дали кандидатът отговаря на изискванията за прием на курса, който иска да учи.

 

2. Избор на колеж

Къде бихте искали да живеете, докато сте в Кеймбридж? Кандидатите трябва да изберат даден колеж или да оставят кандидатурата си отворена.

 

3. Кандидатстване

UCAS

 

Кандидатурата трябва да бъде изпратена до 15 октомври. Кодът на Кеймбридж е CAM C05.

 

За медицина има специфики.

 

Допълнителен въпросник за кандидатстване (Supplementary Application Questionnaire, SAQ)

 

Скоро след като се изпрати кандидатурата чрез UCAS по мейла кандидатите ще бъдат помолени да попълнят допълнителен въпросник за кандидатстване (Supplementary Application Questionnaire, SAQ). Това са няколко допълнителни въпроса, изискващи информация, която не е включена в UCAS, но която се счита за полезна от университета. Този въпросник трябва да се попълни до определен срок. В повечето случаи този краен срок е 18.00 часа (британско време) на 22 октомври 2018 г.

 

Академична справка

 

Можете да бъдете помолени да изпратите академична справка.

 

4. Писмено оценяване

Повечето кандидати ще бъдат помолени да преминат писмено оценяване – преди интервюто или по време на интервюто.

 

5. Интервю

Всеки с реални шансове за прием в Кеймбридж ще бъде поканен на интервю. Всяка година се канят около 75% от кандидатите.

 

6. Решението

Преди края на януари става ясно какво е решението за дадения кандидат – дали ще му бъде отправена оферта или ще научи, че не е приет.

 

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".