Рубрики
Начало » Образование » Кой къде е учил от кандидатите за депутати в 24 МИР в София?

Кой къде е учил от кандидатите за депутати в 24 МИР в София?

обн. 5.4.2021 – 11,38 ч.

 

Screenshot from 2021-03-23 03:02:29

 

НОВО: Резултати – 24 МИР

(обн. 5.4.2021 – 11,38 ч.)

 

Списъците с имената на кандидатите за депутати са толкова неудобно представени. В голямата си част нищо не говорят. Все едно са списъци за ваксинация – абсолютно непознати три имена. Реших да отделя известно време и да прегледам за какви хора мога да си дам гласа. От всичките познавам лично само един човек, а няколко души разпознах кои са, тъй като са известни.

 

345 кандидат-депутати от 24 МИР в София се борят за моя глас. Завиждам на хората, които имат ясни фаворити или партии. Аз трябва всеки път внимателно да проучвам за кого да гласувам. Все едно съм обявила свободна позиция за наемане на служител и трябва да прегледам биографиите на всички кандидати, за да си избера един от тях.

 

При 345 кандидати за моя глас нямаше как да им отделя на всички достатъчно време и внимание за проучване. Заложих на критерий, който за мен е важен и добре работещ – къде са учили*. Винаги поглеждам къде някой е учил в гимназия и къде е завършил университет. Ако е от математическа гимназия, езикова гимназия, Американски колеж или международно училище, ми привлича веднага вниманието. Ако има и висше образование в престижен чужд университет, вече може съвсем да ме грабне.

 

С образователния си критерий много бързо успявам да намаля бройката на кандидатите, върху които да се концентрирам и допълнително да наблюдавам за още важни показатели.*

 

При проучването си на всеки от кандидатите можех да отделя малко време. Написвам трите му имена в Гугъл и евентуално партията. Ако нищо не се появеше, продължавах със следващия. Не знам как се очаква да се гласува за някого, след като е напълно неизвестен. Ако се появи дадена информация, търся къде е учил. Ако не е посочил, значи не иска да се знае и не е някаква ценност за него, т.е. значи не е моят човек. Ако има информация за образованието, отделях тези със завършена математическа, езикова гимназия, Американски колеж и т.н.. А също и по критерия чуждестранен университет, ако има такъв.

 

Общото ми впечатление от бързия преглед на 345 кандидати за депутати е, че при много малко открих информацията, която ме интересуваше – т.е. къде са учили. При още по-малко – че са възпитаници на едни от най-добрите ни средни училища или пък са учили в чужбина.

 

Ако имах възможност да търся повече, възможно е да се появят още няколко души, но щом самите те не са посочили къде са учили, защо аз да се старая да откривам тази информация, за да си дам гласа за някой от тях.

 

Бързият ми преглед сочи, че има един възпитаник на Американския колеж, няколко са учили в СМГ, НПМГ или математическа гимназия. Има завършили френската, испанската и немската гимназия в София. Не е голяма бройката на завършилите в чужбина и повечето бяха от една и съща партия. Най-престижният университет, в който са учили е ТУ Мюнхен. Има и един кандидат с MBA от известното бизнес училище INSEAD, което заема топ позиция в класациите.

Кой къде е учил от кандидатите за депутати в 24 МИР в София?

 

Иван Василев Матов

Демократична България

строителен инженер

ТУ Мюнхен

MBA в INSEAD

 

Христомир Христов Йорданов

Демократична България

инженер

Американски колеж в София – випуск ’98

ТУ София, ТУ Мюнхен

Иван Бориславов Лалев 

Демократична България

Бакалавър по политика и икономика от Университета Есекс, Великобритания.

Магистър по маркетинг от Университета в Грьонинген, Нидерландия.

 

Емил Ангелов Димитров

Демократична България

МГ Сливен

Компютърни науки в University of Portsmouth

 

Цецка Георгиева Бачкова

Демократична България

Магистратура по политически науки, икономиче­ска политика и гражданско право в университета в Мюнстер, Германия.

 

Димитър Иванов Данчев

БСП за България

91-ва Немска езикова гимназия 

УНСС – бакалавър „Международни икономически отношения“

Икономически университет Виена, Австрия, магистър бизнес администрация;

 

Николай Маринов

БСП за България

Немска гимназия в София

УНСС

 

Борис Цветков

БСП за България

СМГ (6-7 клас), НПМГ

„Информатика“ в Софийския университет

„Публична администрация“ във ВТУ

Специализира „Политически мениджмънт“ в НБУ и Българско училище за политика.

 

Володя Чанев Нейков

БСП за България

дипломат

Московския държавен институт за международни отношения, магистър по международни отношения, специалист по страните от Северна Европа.

 

Пламена Пламенова Заячка

АБВ

„История“ в СУ

Магисър „Политики и управление на ЕС“ в Брюкселския свободен университет

 

Стефан Любомиров Тафров 

Демократична България

дипломат

Френска езикова гимназия в София

„Журналистика“ в Софийския университет

Владее 6 езика.

 

Мартин Димитров 

Демократична България

Френска гимназия, но пише и 33 СОУ

УНСС – „Международни икономически отношения“

 

Васил Гюров

Демократична България

музикант

СМГ

 

Васимир Иванов Радулов

ДПС

СМГ

УНСС, Стопанската академия в Свищов, СУ, Военна академия

 

Джема Маринова Грозданова

„Републиканци за България“

НПМГ

Медицин­с­кия универ­ситет в София – „Стоматология“

 

Арман Агоп Бабикян 

„ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“

Националната гимназия за древни езици и култури

Софийския университет

 

Росен Желязков

ГЕРБ

Испанската гимназия

СУ – право

 

Петър Стефанов Москов

Консервативно обединение на десницата – „КОД“

Медицина в Медицински университет – София, специалност Анестезиология и интензивно лечение.

Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ.

 

Нако Райнов Стефанов 

„Възраждане на Отечеството“

Санкт-Петербургски държавен университет – факултет по ориенталистика – японски език и култура

 

Борис Генадиев Панкин

„ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“

ВИТИЗ

Специализира в академия „Буш“ в Берлин и в националната театрална академия „Силвио д’Амико“, Италия/

Директор на програмата по изпълнителски изкуства и ръководител на програмата за английска драма и мюзикъл в Американския колеж в София.

 

 

От 345 души само 20 кандидати ми привлякоха погледа по критерия образование. Дори и да съм пропуснала някого заради бързия си преглед, едва ли ще са много повече.

 

Направи ми впечатление, че е доста оскъдна информацията за хората, които очакват да се гласува за тях. Можеха списъците да са с линкове към биографията и снимката на всеки кандидат. При много от тях дори и Гугъл не може да се ориентира и да даде насоки кой е този човек. А как се очаква гласоподавател да се ориентира сред тази голяма бройка, ако няма предварително ясен фаворит или партия, която винаги подкрепя.

 

Смятам, че човек трябва да подкрепя себеподобни. След като оформих по-кратък списък по критерия образование, ще приложа и следващите критерии, които са важни за мен: семейно положение и деца (аз съм семеен човек с деца и смятам, че такъв човек трябва да защитава интересите ми; изключение – ако са млади); работа/бизнес; ценности, идеи, цели; лични качества.

…..

* гимназия и университет – за мен са важен ориентир и винаги са ми помагали, отделно и аз, и съпругът ми сме от тип гимназии (аз съм английска гимназия, а той от СМГ), които са ми включени в подбора и трябва моят избраник да е поне на това ниво. 

 

** семейно положение/деца (изключение: ако са млади, ще внимание на други критерии); бизнес/работа; чужди езици; отношение към образованието; ценности, идеи, цели, светоглед; хобита, лични качества и изяви (например, ако има издадена книга, би ме впечатлил)

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".