Рубрики
Начало » Образование » Браво! » За успехите на Кати от Перник в мило писмо от нейната учителка Пенка Иванова

За успехите на Кати от Перник в мило писмо от нейната учителка Пенка Иванова

 

kati pernik 0

Днес ще ви разкажа за едно прекрасно момиче – Катерина Севдалинова Хаджиева, която е седмокласничка в ОУ „Свети Иван Рилски“ в град Перник. За успехите на Кати научих от нейната учителка Пенка Иванова малко след като излязоха резултатите в Американския колеж и започнах да събирам информация от кои училища са приетите колежани. Пенка Иванова ми писа и ми разказа за чудесната Кати, на която преподава. Малко след това ми сподели за нови успехи на Кати и аз я помолих да разкаже по-подробно за това чудесно дете.

Искрено се надявам всички, които се притесняват за бъдещето на България и какви деца растат у нас, да прочетат историята на това момиче, да усетят топлината и подкрепата на нейната учителка. Все се притесняваме, че у нас никакви ценности не са останали. Но май не е така. И Кати, и нейната преподавателка опровергават всичко това. Когато чета такива истории, се зареждам оптимистично и мисля, че имаме уникални деца и учители.

Приятно четене!

„Здравейте,

Пише Ви Пенка Иванова . Аз съм учител по история и география в ОУ „Свети Иван Рилски”, гр. Перник.

Искам да Ви разкажа за моята ученичка Катерина Севдалинова Хаджиева, която всички наричаме Кати.

Кати е едно прекрасно, усмихнато дете, което предизвиква възхищението не само на своите учители, но и на своите съученици.

Познавам я от 5 клас, когато започнах да й преподавам география. Тогава тя участва в конкурса на Центъра за творческо обучение и спечели стипендия за участие в SpaceCamp Turkey – космически център за обучение,намиращ се в гр. Измир, Турция.

Кати постигна в 5 и 6 клас най-високи резултати на всички общински и областни олимпиади, в които участва  и само регламентът им за участие на седмокласници не й позволи да отиде на националните кръгове.

 

kati pernik 2

 

Сега в 7 клас, Кати отново беше с най-високите резултати на общинските кръгове на олимпиадите по история, физика, химия, математика, химия, биология, география и техническо чертане. Кати се класира за участие на Националните олимпиади по история, химия и техническо чертане. Само съвпадението на датите на областните и национални олимпиади по някои предмети не й позволи участие и на други олимпиади (областният кръг по история и физика бяха в един ден и час и Кати избра – история). Националните олимпиади по техническо чертане, история и география също бяха в един ден и се наложи, аз да й забраня буквално да отиде на областния кръг на олимпиадата по география, за да не заема мястото на друго дете. По техническо чертане Кати беше единствена с максималните 55 точки (справка сайта на МОН) на областния кръг, но тя предпочете Националната олимпиада по история, където се класира на 3 място . Особено съм горда с това й постижения, защото аз й водех подготовката за олимпиадата по история.

 

kati pernik 1

 

 

Кати  е приета да учи в Американския колеж. Искам да Ви споделя, че предния ден – 22 март, Кати беше на Националната олимпиада по химия и се наложи баща й да отиде до Бургас, за да дойде навреме за изпита в АК.

Кати има и други интереси, от седемгодишна ходи на модерен балет в танцово студио „Авангард“ и на пиано – от 11-годишна в ОШИ към Дворец на културата. Участвала е  в много танцови турнири и фестивали и е спечелила 8 медала като солистка.

По случай 110 години от основаването на нашето училище Кати беше наградена с почетно отличие на училището, което са получавали само трима ученици досега.“

Пенка Иванова

 

kati pernik 3

 

Благодаря на г-жа Иванова за прекрасния разказ за това чудесно дете! Пожелавам още много успехи на Кати! Чудесен пример е за всички деца.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".