Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Трябва ли китайците да учат английски?

Трябва ли китайците да учат английски?

china english

Все по-интересен става дебатът в Китай дали китайците трябва да учат толкова усилено английски, след като основно след това в бизнеса си и в работата си общуват основно с други китайци. Английският им трябва единствено, ако работят за чужди компании, но все повече китайски фирми предлагат много по-добри условия и изобщо нямат изискване за владеене на английски език.

Според държавната медия China Daily около 400 милиона души са учили английски в началото на това десетилетие. Пазарът на обучението по английски език през 2011 г. е на стойност 4,7 милиарда долара.

Някои крайни призивите започват да се чуват все по-гръмко – Китай трябва да охлади своята мания по английския език, пише The Wall Street Journal. Също така трябва да се преосмисли защо е необходимо децата да учат от съвсем малки английски.

Бивш говорител на министерството на образованието дори призова за край на преподаването на английски език за много малки деца, а това време да се използва за изучаването на китайски.

В същото време лондонският кмет Борис Джонсън настоя всички британски деца да учат китайски. Самият той също е започнал обучение. Китайски учат и децата му.

 

снимки: Wikipedia, Google

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.