Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Излезе предварителното класиране на математическото състезание „Хитър Петър“

Излезе предварителното класиране на математическото състезание „Хитър Петър“

hitar petar

Излезе предварителното класиране на математическото състезание „Хитър Петър“, което се проведе на 13 октомври в Габрово. Участниците бяха ученици от 3 до 8 клас от цялата страна.

Кои училища в България класират ученици в топ 3 за различните класове?

Трети клас – ОУ „Ран Босилек“ (Габрово), ОУ „Св. Иван Рилски“ (Хасково), НУ „Васил Левски“ (Габрово), 125 СОУ „Проф. Б. Пенев“ (София), СОУ „Найден Геров“ (Варна)

Четвърти клас – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (Варна), ОУ „П. Р. Славейков“ (Варна), ОУ „П. Р. Славейков“ (Бургас), ОУ „Найден Геров“ (Варна), НУ „Св. Софроний Врачански“ (Враца), СОУ „Отец Паисий“ (Габрово), ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (Габрово), СОУ „Гео Милев“ (Варна), ЧОУ „Света София“ (София), ЧНУ „Питагор“ (София).

Пети клас – ПЧМГ (София), ЧОУ „Света София“ (София), СОУ „Максим Райкович“ (Дряново), МГ „Д-р Петър Берон“ (Варна)

Шести клас – СМГ

Седми клас – СМГ, МГ „Д-р Петър Берон“ (Варна)

Осми клас – СМГ

Кои училища влизат в топ 10 на сегашните 6-класници?

Випускът, който най-много следя, е този на сегашните 6-класници. Водачи са СМГ. На първо място – Борислав Антов (СМГ), на второ – Георги Паскалев (СМГ), на трето – Йоана Николова (СМГ). В топ 10 влизат представителите на математическите гимназии от София, Русе, Варна, Плевен, Габрово, Гоце Делчев. А така също ПЧМГ, 125-то и ОДК-Шумен.

Кои частни училища участват?

Danybon редовно ви информира за новините от частното образование. При интересни математически състезания също винаги отбелязвам от кои частни училища са участниците и победителите.

Ето кои са участниците от частните училища в математическото състезание „Хитър Петър“:

ЧОУ „Света София“, ЧНУ „Питагор“/ПЧМГ и ЕСПА.

Миникласация на участниците от частните училища:

Ако направим отделна миникласацийка сред частните училища, ето как биха се разпределили:

В трети клас с най-висок резултат от частните училища е ЧОУ „Света София“ на Кристиян Рътков, следвани на второ място – ЧНУ „Питагор“ с Константин Пеев и ЕСПА с Криста Лазарова. На трето – Надежда Спасова от ЕСПА.

В четвърти клас с най-висок резултат от частните училища е участничката от ЧОУ „Света София“ – Цвета Радославова с второ място в общото класиране. Следва ЧНУ „Питагор“ с трето място на Йоана Димчова в общото класиране. Трети в тази миникласация отново са ЧОУ „Света София“ с Яна Гаврилова.

В пети клас на първо и второ място са представители на частните училища. Първото място е заето от Александър Желязков от ПЧМГ. Второто място в общото класиране е за Изабела Миланова от ЧОУ „Света София“. Третото място сред частните училища е пак за ЧОУ „Света София“ с Моника Иванова. В топ 10 в общото класиране влиза и друг представител на ЧОУ „Света София“ – Николай Митев. Близо е и силният участник на ЕСПА – Ивайло Стоянов.

В шести клас с най-висок резултат сред частните училища е Владимира Иринчева от ПЧМГ. Тя влиза и в топ 10 на този випуск и в топ 5 за София. Второто място е отново за представител на ПЧМГ – Дея Бояджиева. Третото място сред частните училища е за ЧОУ „Света София“ с Николай Благоев. Четвъртото място в тази своеобразна класация е за Богдан Симеонов от ПЧМГ. Петото място – за Леонардо Вакавлиев от ЧОУ „Света София“. Близо са и други двама силни участника в математическите състезания – Петър Табаков от ЕСПА и Калоян Колев от ЧОУ „Света София“.

В седми клас няма участници от ЧОУ „Света София“. Ако приложим и тук идеята за миникласацийката сред частните училища, на първо място е представител на ЕСПА, следват представители на ПЧМГ. Трябва да се отбележи обаче, че участниците в по-малките класове от частните училища са с доста по-силни резултати и по-напред в общата класация, отколкото е при 7 клас.

В осми клас е само ПЧМГ сред частните училища и няма как да приложим и тук идеята ми за миникласация.

Къде можете да намерите задачите, отговорите и класирането?

Задачите, отговорите и предварителното класиране можете да ги откриете на сайта на организаторите.

Окончателната класция ще бъде обявена на 19 октомври. До 17 октомври могат да се подават контестации до организаторите на имейл smb.gabrovo.competitions@gmail.com (от ръководител на отбор – за отборни състезатели, а за индивидуални състезатели – от родител).

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.