Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Кога е награждаването на победителите от математическото състезание „Иван Салабашев“ (2012)?

Кога е награждаването на победителите от математическото състезание „Иван Салабашев“ (2012)?

medaliВ очакване на националното класиране от математическото състезание „Иван Салабашев“, да поместя една важна информация относно награждаването на победителите. То ще се проведе от 13 часа на 13 януари 2013 г. в Института по математика и информатика на БАН.

БОНУС: Снимки от националното награждаване от математическото състезание „Иван Салабашев“ 2012

Задачите от състезанието можете да ги намерите на сайта на Съюза на математиците в България. На тази страница се очаква да се появи и националното класиране, а така също и кои деца ще получат златни, сребърни и бронзови медали.

Миналата година националното класиране е качено на сайта на Съюза на математиците в България на 27 декември (виж в стария ми блог „Хлапета“).

Към победителите от „Салабашев“ има оферта от Частно училище „Евростар“ (подобно на тази от „Черноризец Храбър“), интересно е, че отново няма предложение за 4-класниците:

„Ръководството на ЧСОУ „Евростар” предлага  следната подкрепа към организаторите и участниците в  математическия турнир „Иван Салабашев” :

1.       Учениците, заели първо място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”. Цялата такса за обучение в размер на  5 700 лв.  се поема от „Евростар”.

2.       Учениците, заели второ място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”.  Училището поема  50 % от таксата за обучение.

3.       Учениците, заели трето място в състезанието, което ще се проведе на 1.ХІІ. 2012 за ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас, могат да се запишат още тази учебна година в ЧСОУ „Евростар”.  Училището поема  30 % от таксата за обучение.

Освен солидна математическа подготовка, учениците на  ЧСОУ „Евростар”  още в края на VІІ клас получават знания и умения по английски и немски език, съответстващи на нивото на завършен подготвителен клас едновременно в немска и английска гимназии.  Знанията се валидират чрез явяване пред комисии в Goethe Institut и British Council за получаване на съответните сертификати от  Общоевропейската езикова рамка. Съгласно рейтинг-скалата на МОМН , ЧСОУ „Евростар” е на първо място сред софийските училища в обучението по немски език за учебната 2012-2013 год.

Кандидатстването в ЧСОУ”Евростар” на лауреатите от математическия турнир „Иван Салабашев” става чрез подаване на заявление до Директора на училището  подписано от родителя на ученика и доц. Емил Колев – представител на  организаторите на турнира. Крайният срок за подаване на заявлението е 5 работни дни след официалното обявяване на резултатите от математическия турнир „Иван Салабашев”.“

Все пак човек трябва добре да си проучи и всички други условия, но реално е доста добра инициатива и би могла да е последвана и от други частни училища.

Чудя се дали има някакъв резултат от предложението на „Евростар“ към победителите от „Черноризец Храбър“.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.