Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Интервю на българския студент в Принстън Кубрат Данаилов по БНТ

Интервю на българския студент в Принстън Кубрат Данаилов по БНТ

За математиката, за спечелените състезания, за България и за задачата на доц. Ивайло Кортезов

 

kubrat bnt 0

 

Препоръчвам ви да изгледате едно прекрасно интервю по БНТ с Кубрат Данаилов, студент по математика в Принстън и възпитаник на Американския колеж в София. Кубрат Данаилов е едно от „Златните“ момчета на България в математиката. Наскоро той отново ни зарадва като спечели състезание на MIT.
В интервюто ще чуете разказа на Кубрат за състезанието на MIT, за това какво мисли за българската икономика, как със стипендия на Принстън е обиколил България през лятото и какви са му наблюденията, а така също ще разберете какво мисли за задачата, която стана толкова известна в последните дни. Ще чуете и мили думи за доц. Кортезов, който е бил негов учител.

Пак ще го напиша – Кубрат Данаилов за мен е прекрасен пример за всяко българче.

Успех му пожелавам от все сърце!

Заповядайте линк към сайта на БНТ – http://bnt.bg/part-of-show/uspehite-na-edin-mlad-ba-lgarin, където можете да изгледате интервюто с Кубрат Данаилов. Заделете си 8 минути. Заслужава си!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.