Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Българският студент Кубрат Данаилов в Принстън спечели престижен конкурс на MIT

Българският студент Кубрат Данаилов в Принстън спечели престижен конкурс на MIT

 

kubrat danailov

 

Кубрат Данаилов, бивш възпитаник на Американския колеж в София и настоящ студент в Принстън, отново ни зарадва. Днес в българските медии се разпространи новината, че е спечелил заедно със свой състудент състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT). Година наред, когато беше ученик в Американския колеж, му се радвах на успехите.

Винаги ми е било изключително интересно, когато мои приятели, са ми разказвали за него и как е получил покани да бъде студент в едни от най-престижните университети в света. Избрал е Принстън и сега е третокурсник по математика там.

Днес видях новината на стената на Радост, а тя я беше споделила от друга майка на ученик в Американския колеж. След това видях, че и от Колежа са поздравили своя възпитаник:

„Поздравления на Кубрат Данаилов от Випуск 2011 на Колежа за победата му в престижното състезание по трейдинг на Масачузетския технологичен институт. Кубрат следва математика в Принстън.“

А ето и пресинформацията от днес:

Кубрат Данаилов, третокурсник по математика в Принстънския университет в САЩ, спечели заедно със свой състудент, състезанието по трейдинг на Масачузетския технологичен институт (MIT). То беше проведено през ноември тази година в Бостън, Масачузетс.

В събитието взеха участие повече от 100 студенти в екипи от по двама участници от едни най-престижните американски университети – Харвард, Принстън, Йейл, МIТ, Колумбийския университет и др.

Състезанието се провежда в рамките на един ден, като се симулират шест реални ситуации от световния фондов пазар.

Отборите се класират според обема на общите им печалби или загуби по всеки от казусите. След ревизия на допусната грешка от оценителите на една от задачите, екипът на Кубрат и Анкет се класира на първо място.

Състезанието се спонсорира от най-големите банки и трейдърски къщи от финансовата индустрия на САЩ. Наградата за двамата победители е участие в Международното трейдърско състезание „Ротман”, организирано от университета на Торонто, Канада, което ще се проведе през месец февруари 2014 г.

Кубрат Данаилов е на 21 години и е Балкански шампион по математика за 2011 г. и носител на два бронзови медала от Международните олимпиади по математика през 2010 г. в Казахстан и през 2011 г. в Амстердам. Кубрат е възпитаник на Американския колеж в София.

И малко информация от сайта на организаторите:

Traders@MIT е образователен клуб, чиято цел да подготви членовете си за кариера на финансовите пазари. Състезанието, в което е участвал Кубрат Данаилов, е едно от трите инициативи на клуба. Traders@MIT Fall Intercollegiate Trading Competition се провежда всеки ноември. Тази година е било на 16 ноември. Поканени са над 100 студента от 12 топ университета – MIT, Harvard, UPenn, Princeton, Yale, Columbia, Cornell, UChicago, Wellesley, Baruch, NYU, and Boston University. Участниците имат възможност да общуват със спонсори от инвестиционни банки и хедж фондове. Сега са били 15 спонсора – DRW Trading, JP Morgan, Flow Trading, Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, D.E. Shaw, IMC Financial Markets, Chopper Trading, Spot Trading, Belvedere Trading, Wolverine Trading, SIG, Knight Capital Group, Citadel, and Element Capital.

Успех на Кубрат и в бъдеще!

 

На снимката: Кубрат Данаилов

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.