Рубрики
Начало » Блог » Към Зимните състезания по информатика във Велико Търново (2013)

Към Зимните състезания по информатика във Велико Търново (2013)

vt1

Тази сутрин в 10 часа на Централната гара в София цареше видимо оживление. Над 100 (а може и почти 200 – нямам представа) млади програмистчета от Детската академия на „Телерик“ и от СМГ се събираха, за да потеглят със софийските ръководители по програмиране към Зимните състезания по информатика във Велико Търново.

Аз возих сина ми до гарата. Не бях стъпвала там от над 10 години. И за мен си беше като атракция. Вече нямах притеснения – при предишното състезание по информатика, което беше в Шумен, децата пак бяха с този транспорт, а за моя син беше първо пътуване с влак. Доста се бях постреснала в началото, а се оказа, че на децата много им е харесало и си е направо запомнящо се изживяване. Всичко е било много точно.

Започнахме да се събираме в средата на фоайето на Централна гара. Възрастни хора доста любопитно се поспираха и питаха накъде са тръгнали тези дечурлига. Като разберяха, че отиват на състезание, одобрително поклащаха глава.

Докато изчаквахме, взаимно си подарявахме мартенички и се поздравявахме с Баба Марта.

vt2 vt3 vt5

vt7

vt8 vt9 vt10 vt11

Следващата важна част беше проверката по списък.

vt12

Свършихме много чевръсто и с това и всички тръгнаха към перона на гарата.

vt14

„Това ли е перон?“, тихо се питаха децата зад нас, когато стигнахме. Изглежда повечето също бяха с никакъв опит с жп транспорта.

vt15 vt16 vt18 vt20

Да стискаме палци на малките програмистчета на София! Утре и вдругиден ги чака сериозно състезание.

Успех на децата!

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.