Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Лагер-школи » Национална лятна лагер-школа „Състезателна математика“ (2019)

Национална лятна лагер-школа „Състезателна математика“ (2019)

За победители и призьори от тестови състезания

medali

 

От 30 юли до 4 август 2019 година в Университетски център „Бачиново“, Благоевград, ще се проведе 4-тата Национална лятна лагер-школа „Състезателна математика“, съобщиха за „Данибон“ от Съюза на математиците в България.

 

Лагерът е за победители и призьори от тестови състезания („Иван Салабашев”, „Черноризец Храбър”, Коледно и Великденско състезания, МТ „Академик Кирил Попов“) през 2018 – 2019 г. във възрастовата група 5 – 8 клас.

 

Организатори на лагер-школата са Съюзът на математиците в България, Фондация „Георги Чиликов” и списание „Математика“.

 

Програмата включва математически игри и забавления, лекции, анимация, екскурзии, многобройни и разнообразни мероприятия и конкурси. Лектори ще бъдат членове на екипите за извънкласна работа и учители, занимаващи се с подготовка на ученици за състезания по математика.

 

Участниците в школата ще заплащат цената за настаняване (нощувки и храна) в размер на 280 лв., такса правоучасте в размер на 40 лв., транспорт (при заявено желание) в размер на 30лв. (София – Бачиново – София), а организаторите и спонсори ще поемат останалите разходи, свързани с школата.

 

Заявки за участие се приемат на e-mail: math_summer@abv.bg до 01.07.2019 включително. На 04.07.2019 г. одобрените участници ще бъдат уведомени по електронна поща, като в писмото ще бъдат указани банковите сметки за превод на двете суми. При повече от 60 заявки (по 15 ученици за всеки от класовете 5, 6, 7, 8) ще бъдат одобрени тези с най-добри резултати от споменатите по-горе състезания през учебната 2018 –2019 г.

 

Форма за регистрация – изтеглете ТУК.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".