Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » „Legally Blonde“ – забавна комедия за Харвард

„Legally Blonde“ – забавна комедия за Харвард

legally blonde film

 

Продължавам поредицата за филми, в които се говори за престижни университети. Днес ще ви разкажа за приятна комедия, подходяща повече за женската аудитория, дори бих казала твърде женски филм, но все пак е още лято и човек може да си позволи да гледа такива неангажиращи историйки. Става дума за „Legally Blonde“ и за една сладка блондинка в Harvard Law School.

Филмът се разказва за красива блондинка от Калифорния – Ел. Тя е естествена блондинка, председател на сестринското тайно общество „Хавайски тропически момичета“, Мис „Юни“ в календара на своя кампус. Ел е звезда в LA, но е зарязана от приятеля си Уорнър Хънтингтън III – типичен представител на Preppy-прослойката и на семействата с традиции от Източния бряг. Той отива да учи право в Харвард. Семейството му му е планирал блестяща кариера, която трябва да достигне до 30-годишна възраст. Уорнър изоставя Ел, защото е твърде несериозна да бъде негова съпруга. Ел е прекалено „руса“ за него. Тя се амбицира да си върна любимия и полага всички усилия да влезе да учи право в Харвард. Изумява комисията по приема със своето представяне, заснето в басейна и по бански. Мъжката част от комисията признава, че това е доста необичаен подход за представяне и я приемат. Ел се появява в консервативните зали на Харвард в кукленско-розови костюмчета, не е готова по трудните правни казуси и става за присмех на състуденти и преподаватели. Постепенно разбира, че трябва много да учи, за да успее да впечатли Уорнър, който си има вече годеница – отново типична представителка на Preppy-прослойката. С Уорнър са били заедно в Prep училище преди колежа. Постепенно Ел става сред силните студенти на випуска и е поканена да се включи в обсъждане на защитата на съпруга на богаташ, който е убит. Обвиненията падат върху младата му и красива жена. Ел спечелва доверието й и накрая става нейн адвокат в съда. Успява и да спечели делото.

Филмът е по романа на Аманда Броун. Режисьор е Робърт Лукетич. През 2003 година се появява и втора част на филма.

 

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.