Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Кои ще са лекторите на Международния майсторски клас в Сандански (2014)?

Кои ще са лекторите на Международния майсторски клас в Сандански (2014)?

math lager sandanski

Кои ще са лекторите на Международния майсторски клас за победителите от математическия турнир „Черноризец Храбър“? Това беше най-честият въпрос, който получавах тези дни и така ми хрумна първо идеята, че е добре да подготвя статия, а след това и се роди цяла рубрика, защото по време на тези лагер-школи родителите обичаме да си общуваме и да обменяме новини. Дано да е полезна!

Лекторите на Международния майсторски клас в Сандански ще бъдат:

Доц. д-р Борислав Лазаров – организатор на математическото състезание „Черноризец Храбър“

Боянка Савова – дългогодишен преподавател по математика в НПМГ и автор на задачи за математическия турнир „Черноризец Храбър“;

Ирина Шаркова – преподавател в Софийската математическа гимназия

Илиана Цветкова – преподавател в Софийската математическа гимназия

Проф. Кирил Банков – ръководител на катедра „Обучение по математика и информатика“ във ФМИ, СУ

Албена Василева – математик в ИМИ към БАН

Доц. д-р Ивайло Кортезов – автор на задачи в математическото състезание „Черноризец Храбър“

Майсторският клас в Сандански е един от най-любимите математически лагер-школи на малките състезатели. Той е за победителите от 5 до 7 клас в математическия турнир „Черноризец Храбър“. Събират се деца от цяла България. Обикновено са разделени на отбори. Начело застава силен състезател по математика от 7 клас, който е капитан на отбора. Имената на отборите са различни цветове – например, „Червен“, Черен“, „Светлосин“ и др. Най-важна е екипната работа. Отборите наистина заживяват като едно цяло и после съотборниците дълго се търсят и си общуват. По време на Майсторския клас в Сандански участниците имат лекции с известни наши математици, имат и домашни, имат и задачи за решаване в екип. Разбира се, не липсват и забавления – екскурзии, дискотеки. Едни от най-забавните предизвикателства за малките математици са математическата рулетка и търсенето на скрити задачи в парка на Сандански. Доц. Ивайло Кортезов съобщи за Danybon, че със сигурност тази година ще организира математическа рулетка, а и ако времето позволява, ще има и търсене на скрити задачи.

Международният майсторски клас в Сандански е от 2 до 6 януари 2014 г. За участие са поканени учениците, получили определен брой точки от участието си в турнира.

5 клас – постигнали 90 и повече точки;
6 клас – постигнали 95 и повече точки;
7 клас – постигнали 110 и повече точки.

Тази година ще има и две математически лагер-школи, организирани от екипа на математическия турнир „Черноризец Храбър“:

Летен математически семинар, 29 юни – 4 юли 2014 г.
Есенен математически семинар, 4-9 септември 2014 г.

За подробности следете сайта на организаторите – http://www.math.bas.bg/ch/news.php.

снимка: Международен майсторски клас 2013 (автор – доц. д-р Ивайло Кортезов)

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.