Рубрики
Начало » Образование » Първи кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие“ (2016)

Първи кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие“ (2016)

 

paper-1141308_640

 

На 23 ноември 2016 г. ще се проведе първият кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие“, съобщават организаторите. Вторият кръг ще бъде на 22 февруари 2017 г.

 

Състезанието е за ученици от 1 до 12 клас.

 

Формат

 

Форматът на състезанието е писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст. Тестовете са за всеки клас.

 

Тестовите задачи за първия кръг на състезанието ще бъдат върху преговорен материал от предходната учебна година и върху материала от текущата, който по програма учениците трябва да покрият до средата на месец ноември.

 

Времетраене

 

Състезанието се провежда в рамките на:

60 минути за учениците от І до ІV клас включително;
90 минути за учениците от V до VІ клас включително;
120 минути за учениците от VІІ до ХІI клас включително.

 

Тестове за подготовка:

Тестове от I кръг – 2013 – Отговори

Тестове от I кръг – 2014Отговори 

Тестове от I кръг – 2015Отговори

Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.

 

Заявки за участие в първия кръг (по образец) се подават до 21 ноември 2016 година (включително) на имейл lyuboslovie2011@gmail.com. Заявки можете да намерите на сайта на организатора.

 

Таксата за участие е 7 лв на ученик, като 1 лев от тази сума остава в полза на училището. ​Учениците, преминали успешно първия кръг на състезанието, не заплащат такса за участие във втория кръг.

 

Организатор на състезанието е Сдружението на учителите филолози „Любословие“. Официланата им страницата е http://lyuboslovie2011.wixsite.com/sustezanie.

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".