Рубрики
Начало » Образование » В кой университет ще учи голямата дъщеря на Барак Обама?

В кой университет ще учи голямата дъщеря на Барак Обама?

 

malia obama s barak obama

 

Малия Обама е  на 17 години и е последна година ученичка в престижното и изключително селективно Sidwell Friends School, наричано „Харвард на частните училища във Вашингтон“. Предстои й избор на университет.

Малия Обама може би е кандидат-студентът за 2016 г. с най-много отличителни качества, които са необходими за прием в престижен университет, прогнозира Бизнес инсайдър.

 

В кои университети Малия Обама би имала предимства пред другите кандидати?

Благодарение на родителите си, които са възпитаници на едни от най-престижните университети от „Бръшляновата лига“ – Харвард, Принстън, Колумбийския университет, Малия би могла да има предимство при приема си в тях.

Мишел Обама е учила в Принстън и в Харвард.

Барак Обама е възпитаник на Колумбийския университет и на Харвард.

 

Какво ли ще напише в есето си дъщерята на Обама?

Есето е много решаващо при кандидатстване в престижни университети.

Определено Малия Обама е натрупала голям опит за 7-те години в Белия дом. Срещала се е с едни от най-известните хора в света. Есето й има шанс да впечатли всички от комисията по подбор и да се отличи пред другите кандидатури.

 

Каква иска да стане Малия Обама?

 

Малия Обама мечтае да стане режисьор, сподели скоро баща й. И вече демонстрира целенасоченост в тази посока, което вероятно също ще бъде отчетено като плюс от университетите.

 

Как кандидатурата на Малия може да се отличи пред другите при кандидатстване в университетите?

 

Малия Обама вече стажува два пъти във филмовата и телевизионната индустрия.

Първият стаж на Малия беше през лятото на 2014 г., когато едва 16-годишна започна като стажант в Холивуд при заснемане на научно-фантастичната поредица „Extant“, продукция на Columbia Broadcasting System.

 

 

Вторият й стаж беше през това лято. Малия беше на снимачната площадка на HBO за заснемане на „Girls“ в Бруклин.

 

 

Коментарите в медиите са, че не всеки младеж има същия късмет като Малия. Места за стажове трудно се намират и обикновено са запазени за студенти от университетите, но пак трудно някои от тях може да спечели такова място. Всичко отново зависи с какви контакти разполага.

 

malia obama hbo

източник на снимката

 

Британският „Гардиън“ коментира стажа в HBO на ученичката Малия:

 

„Появата на Малия на снимачната площадка доказа нещо, което отдавна всеки знае: наистина има значение кого познаваш в индустрията“.

 

Как Малия избира в кои университети да кандидатства?

Малия Обама вече е посетила 6 от 8-те университета от „Бръшляновата лига“, а също така и Станфорд, Нюйоркския университет, Уеслиански университет. Всички тези университети са препоръчвани заради техните програми, свързани с подготовка на филмови режисьори.

 

Кой университет ще избере Малия Обама?

 

Към момента в списъка на голямата дъщеря на Барак Обама са:

Харвард, Колумбийският унивеситет, Принстън, Йейл, Броун, Станфорд, Нюйоркския университет и  Уеслиански университет.

Кой ще бъде университетът на Малия Обама, ще разберем през идните месеци.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.