Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Мария Русева-Витанова: Г-н Кортезов, запазете искрата, с която запалвате любовта към математиката в нашите деца!

Мария Русева-Витанова: Г-н Кортезов, запазете искрата, с която запалвате любовта към математиката в нашите деца!

 

eli vitanova 00

 

Не зная откъде да започна, дали от това кой е г-н Кортезов и колко е направил за нашите деца като преподавател по математика, по принцип. Или защо една задача по математика, в която е отразена истината за нашата действителност, предизвика такива крайни реакции…

Но откъдето и да започна, все стигам до един и същи край – г-н Кортезов е прекрасен човек и преподавател, когото децата обичат, с чудесно чувство за хумор, което явно не може да бъде възприето от всеки. За да можем да надстрояваме, трябва първо да погледнем истината в очите.

Бих искала от мое име да благодаря на г-н Кортезов за това, че е такъв какъвто е, и наистина се надявам да запази тази искра, която има и с която запалва любовта към математиката в нашите деца. Тази същата искра, част от която е да казваш истината разбираемо и с чувство за хумор – нещо, което децата оценяват … за разлика от възрастните.

Мария Русева-Витанова е майка на силната състезателка по математика Ели Витанова (5 клас, ЧСОУ „Свети Георги“- София). Ели Витанова е сред „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

На снимката – Ели Витанова с купата от математическото състезание „Черноризец Храбър“ 2013

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.