Рубрики
Начало » Образование » Математическото стълбище в едно българско училище

Математическото стълбище в едно българско училище

 

119 sou stylbiste2

 

119 училище в София е традиционен домакин на Коледното и Великденското математическо състезание. Това, което се забелязва от всички родители и деца, които се включват в тези надпревари, е математическото стълбище в училището.

 

На стълбището е изписана таблицата за умножение. Най-горе е умножението с 1, а най-долу – с 10. Задачите са разположени на жълт фон, цифрите са в зелено, червено или синьо.

 

119 sou stylbiste

 

Идеята е изключително креативна. Една майка сподели, че малките ученици в училището наистина успяват покрай стълбището да запомнят таблицата за умножение преди дори да са я учили във 2 клас.

 

119 sou prolet 2016

 

119 СОУ се намира в квартал „Изток“. Има славата на едно доста желаните общински училища. Интернет страницата му се поддържа много добре и се поднасят интересни новини. Когато съм водила децата си на състезания в това училище, учителите, ангажирани като квестори, винаги са ми правили много добро впечатление.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".