Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Ивайло Кортезов » Математически лагер школи с доц. Ивайло Кортезов (2016)

Математически лагер школи с доц. Ивайло Кортезов (2016)

Лято 2016

(обн. 26.4.2016)

Доц. д-р Ивайло Кортезов, снимка: "Академия 21 век"

Доц. д-р Ивайло Кортезов, снимка: „Академия 21 век“

 

Получих писмо от родител с въпрос за математическите лагер школи, на които ще присъства доц. Ивайло Кортезов. Отправих запитване и вече имам отговор от доц. Кортезов.

Получих допълнителни въпроси, отправих ги веднага за подробности и допълвам статията с координати на организаторите на лагер школите, където лектор ще бъде доц. Кортезов.

 

Математически лагери през лято 2016 г. с участието на доц. Ивайло Кортезов

1. Летен семинар „Черноризец Храбър“ - от 25 юни до 30 юни 2016 г. на Слънчев Бряг (за ученици, които са сега в 4-8 клас; вече текат записванията)

2. Лагерите на „Академия 21 век“, 9-21.08, СОК „Радуга“ – Камчия (контакти с организатора – вижте тук).

 

„Лагерът на Академия е за 2-6 клас (за 2 клас само с родител). От „Академия 21 век“ ще предоставят допълнително информация“, допълни доц. Кортезов.

 

3. Есенен семинар „Черноризец Храбър“, който ще се проведе в началото на септември (организаторът е същият като за летния семинар – за допълнителна информация и координати вижте тук).

 

„Есенният лагер на „Черноризец Храбър“ е за завършили 4-8 клас и пак ще е ориентиран към подготовка за „Математическите боеве“ в две възрастови групи – бъдещ 5-7 и бъдещ 8-9 клас“, съобщи доц. Кортезов.

 

4. Математически лагер на Асоциация „Кенгуру без граници“ – 21-27.07.2016 г. (за допълнителна информация: smb.kenguru@gmail.com).

 

„Лагерът „Кенгуру“ ще е с математическо осигуряване на ниво 4-7 клас, но се допускат и утвърдени от нас по-големи деца“, уточни доц. Кортезов.

 

Нова информация за лагера на Асоциация „Кенгуру без граници“ от доц. Кортезов (13.4.2016):

 

Лагерът ще бъде 7-дневен и ще се проведе в четиризвезден хотел в курорта – „Св. Св. Константин и Елена“. Цената е 286 лева. Могат да се включат ученици от 4 до 7 клас с поне 100 точки от „Кенгуру“ 2016. Родителите, които искат да запишат децата си, могат да го направят като изпратят мейл на smb.kenguru@gmail.com. Трябва да посочат трите имена на детето, клас, училище, къде се е явило на състезанието и колко точки има.

 

Информацията не е окончателна и вероятно ще бъде допълвана. Ще обновявам в тази статия.

 

Допълнителна информация

Доц. Ивайло Кортезов помоли да се отбележи, че няма да присъства на международния лагер „Европейско кенгуру“ 2016 от 1 до 7 август в Родопите, нито на лагера на УМ+ по време на Австралийското математическо състезание. Лагерите, на които ще участва, са поместени по-горе в статията. (обн. 20.4.2016)

Личен опит

 

Опитът ми през годините показва, че много родители се интересуват от лагер школите с участието на доц. Кортезов. Започнах да пиша по тази тема, когато големият ми син беше по-малък и не пропускаше лагер с участието на доц. Кортезов. Бяха му много полезни и забавни. В рубриката „Лагер школи“ можете да откриете стари мои статии за математическите лагери. Дори бях оформила кратък наръчник. В последните две години нямам лични впечатления, но виждам, че родители се интересуват, получавам писма със запитвания и по тази причина следя темата. Надявам се скоро с малкия ми син да се включа отново с лични впечатления.

 

 

Благодаря на доц. Кортезов за информацията!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.