Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Математическо състезание за учениците от езиковите гимназии (2018)

Математическо състезание за учениците от езиковите гимназии (2018)

 

източник: Уикипедия/ Vassia Atanassova - Spiritia

източник: Уикипедия/ Vassia Atanassova – Spiritia

 

От 23 до 25 март 2018 година се провежда Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средните училища с чуждоезиков профил. То е за гимназисти от 8 до 12 клас от т.н. езикови гимназии. Тази година домакин на надпреварата е СУ „Алеко Константинов“ – Луковит.

 

Състезанието е индивидуално. Национално жури подготвя състезателните теми и организира проверката и оценката на писмените работи, съобщават от РУО-Ловеч. За учениците от XII клас състезанието е анонимно. Резултатите на първенците от XII клас могат да се признават за оценки по математика на конкурсните изпити по решение на висшите учебни заведения.

 

Регламент 2017-2018

 

Състезанието е включено в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби по чл.11, ал.1 на Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, според която учениците, класирани на І, ІІ и ІІІ място могат да ползват право на едногодишна стипендия, уточняват от РУО-Ловеч.

 

На закриването на състезанието ще присъства Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и общество, която ще проведе разговор с учениците във връзка с цифровизацията на ЕС, киберсигурността и авторските права. Тя ще награди и първенците, пише в съобщението на РУО-Ловеч.

 

Подробности можете да прочетете тук.

 

източник: https://ruo-lovech.com/

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".