Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил 2019

Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил 2019

 

math lovech 0

 

На 15, 16 и 17 март 2019 г. в Ловеч ще се проведе Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил. Домакин е ПЕГ „Екзарх Йосиф I” – Ловеч.

 

Състезанието е индивидуално и в него могат да участват ученици от VIII до XII клас. Национално жури подготвя състезателните теми и организира проверката и оценката на писмените работи.

 

Регламент на Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил

 

 

Примена програма

 

 

За учениците от XII клас състезанието е анонимно. Резултатите на първенците от XII клас могат да се признават за оценки по математика на конкурсните изпити по решение на висшите учебни заведения, информират от РУО-София.

 

 

Състезанието е включено в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби по чл.11, ал.1 на Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, според която учениците, класирани на І, ІІ и ІІІ място могат да ползват право на едногодишна стипендия.

 

Подробности за състезанието и документи за записване можете да намерите тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".