Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Математическо състезание за предучилищна група

Математическо състезание за предучилищна група

math deca dgТази седмица малкият ми син беше болен и се поразрових в Интернет за математически задачи като за него. Покрай явяването на батко му по състезания и той само за това си мечтае. Намерих задачи от един математически турнир във Варна за деца от предучилищна група/клас.

Преди няколко месеца бях мярнала коментар (Благодаря на майката, която беше споделила това!), че вече има дори състезания за детската градина. Спомних си, че е варненско и така – стъпка по стъпка, стигнах до него.

Състезанието се казва „Малкият принц“. Провежда се във варненското училище „Малкият принц“. В регламента му пише:

1. Математическото състезание „Малкият принц“  се провежда за  деца от Подготвителна група/клас и ученици І – ІV клас за учебната 2011-2012 година.

2. Конкурсните задачи са от учебното съдържание за съответната възраст, с акцент върху креативността, логическото мислене и творческите способности на децата.

Как се оценява можете да видите в линковете по-долу, където са и задачите.

Миналата година е било шесто издание. Под егидата на РИО-Варна е. Сайтът, от който черпя информацията, е този http://www.it-tlp.com/article425.html.

Задачи за деца от предучилищна група/клас:

2009

2010

2011

Задачи за 1 клас

2009

2010

2011

Задачи за 2 клас

2009

2010

2011

С малкия ми син (5,5 години) прегледахме една тема от задачите за предучилищна група и се справи чудесно. Напоследък забелязвам, че много хора търсят през Гугъл такива задачи за малки деца и попадат на Danybon, затова и споделям линковете с вас. Надявам се да са ви полезни. Успех на съвсем малките математици!

източник: http://www.it-tlp.com/article425.html

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.