Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Математически успехи в Американския колеж

Математически успехи в Американския колеж

math uspeh Американският колеж в София отбеляза на сайта си успеха на Иван Ганев от 10 клас на Зимния математически турнир „Атанас Радев“, който получи 24 т. (от 26 т.) и се класира на второ място на това трудно състезание. От училището поздравиха и своите ученици от отбора по математика, които се класираха с добри резултати: Христо Папазов (10 клас) с 9-ти резултат, Иван Иванов (9 клас) с 10-ти резултат, Николай Благоев (8 клас) с 6-ти резултат, Йоана Николова (8 клас) със 7-ми резултат, Златомир Папазов (8 клас) с 8-ми резултат. Ръководител на отбора по математика в Ямбол беше Борислава Кирилова.

И още една математическа новина от Американския колеж, отбелязана на сайта им. Отборът на училището спечели второ място в деветото издание на националния кръг от международния конкурс „Математика и проектиране“. Иван Иванов и Милен Ферев от 9. клас с научен ръководител Борислава Кирилова се включиха в направление „Математиката като наука“ с проект „Намиране корени на уравнения с цели коефициенти“.

acs math (1)

източник: Американският колеж

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.