Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Дигитално образование » 7 математически канала в YouTube

7 математически канала в YouTube

 

math youtube

 

Образованието сериозно навлезе в YouTube. Там могат да се намерят канали с милиони последователи, които наистина предоставят качествено обучение онлайн, а така също търсят нови начини, за да запалят учениците по различни учебни дисциплини. Днес ще ви представя няколко канала за математика, които са подбрани от Open Colleges.

1. WOWmath – започва със скромната идея да помага на учениците да си припомнят уроците след училище, но се оказва истинска находка и бързо се разраства.

2. Mathademics – каналът се поддържа от учители по математика. Целта е да помогнат на учениците да усвояват по-лесно спецификите на този предмет.

3. The Video Math Tutor - опитва се да покаже забавната страна на математиката.

4. Numberphile – каналът е много популярен сред учителите и учениците. Предлага видео-уроци по атрактивни теми. Има над 600 000 абоната и над 50 милиона показвания.

 

5. PatrickJMT Free Math Videos – Патрик смята, че математиката е удивителна наука и се опитва чрез своя YouTube канал да й намери повече последователи. Има близо 250 000 абоната.

 

6. Mathematics Online – предлага иновативни идеи за изучаване на математиката.

 

7. Statistics Learning Center – статистиката, представена по забавен и полезен начин.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.