Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Сайт с математически задачи на английски за ученици от 1 до 7 клас

Сайт с математически задачи на английски за ученици от 1 до 7 клас

 

math zelena duska

 

Преди време търсих задачи за малкия ми син Виктор и попаднах на този сайт на английски http://mathtop10.com, където има доста задачи. Има няколко рубрики, които са по класове. Подходящи са за деца от 1 до 7 клас, но реално задачите за 1 клас могат да бъдат решавани и от по-малки. Има вариант и да се провери отговорът като се натисне бутона „answer“ („отговор“). Може да се наложи превод от родител за децата, които още не четат на английски.

 

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

 

Задачите за 1 клас, например, са интересни. Има и от типа, който често дават по нашите състезания – колко квадрата, триъгълника и т.н. има в дадена фигура. Има и много тестове задачи. За 1 клас проверих, че са поместени 75 задачи. А когато ги минете, можете да се прехвърлите и на задачите за 2 клас. Поне в началото ми се струват също подходящи. Задачите за горните класове не съм ги разглеждала подробно, но вероятно децата ще открият също нещо интересно за поддържане на форма през лятната ваканция. Доста от задачите са логически и са подходящи за всякаква възраст.

 

 

Приятно решаване!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.