Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Класации » Официално: ЧОУ „Света София“ – първи на матурите в 7 клас в София при випуск 2014

Официално: ЧОУ „Света София“ – първи на матурите в 7 клас в София при випуск 2014

 

kerkova 0

 

Официално Частно основно училище „Света София“ заема отново първо място в София на матурите в 7 клас при випуск 2014, съобщи г-жа Катерина Керкова, директор на училището, по време на церемонията по откриването на учебната година.

Информацията е потвърдена от МОН и е съобщена на срещата на директорите от столичните училища. Все още няма обаче данни за статистиката в страната. Тази година от министерството не съобщиха кои са топ 5 училища според матурите, както по традиция правеха досега. Информация за статистиката в София получихме след като родител я изиска от МОН и след това ми я изпрати за публикуване в Danybon.

А ето и моята статистиката за реализацията на випуск 2014 на ЧОУ „Света София“:

58% или 18 ученици – в Американския колеж – 13 от „А“ клас (общо приетите бяха 14), 5 от „Б“ клас;

33% или 10 ученици – в езикови гимназии: общо 7 ученици или 22% продължават в немските гимназии- 4 в Първа немска (по първо желание; двама от „А“ клас и двама от „Б“ клас), 3 във Втора немска (по първо желание; двама от „А“ клас и един от „Б“ клас), 1 в Испанската (от „Б“ клас) и 2 в английските гимназии (един във Втора английска и един в Първа английска – от „Б“ клас).

3% или 1 ученик – в специализирана гимназия (Националната търговско-банковата гимназия)

3% или 1 ученик – в частна IB гимназия

3% или 1 ученик – в чужбина

За нашия клас – „А“ паралелка:

72% или 13 ученици в Американския колеж;

22% или 4 ученици в езиковите гимназии (4 са в двете немски гимназии).

6% или 1 ученик в специализирана гимназия (Националната търговско-банкова гимназия).

Благодаря на всички за съдействието при събирането на данните!

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.