Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » 28 медала за България от Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика (2021)

28 медала за България от Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика (2021)

 

Screenshot from 2021-01-16 22:31:55

 

28 медала за България от Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика, сочи справка на сайта на организаторите. Престижното състезание се проведе между 7 и 12 януари.

 

Страната ни участва с няколко отбора. Участниците бяха от СМГ, НПМГ, ПЧМГ и математическите гимназии в Русе, Бургас, Казанлък, Габрово и Хасково.

 

НПМГ са поместили информация за своя успех – златен медал по физика.

 

В борбата с особено тежките задачи, които очакваха учениците, Явор Йорданов от ХІ з клас на НПМГ завоюва златен медал и най – добрия резултат по физика за България. Той се нареди на 25 място сред явилите се 290 участници.

Учител на Явор в НПМГ е госпожа Жана Кюркчиева.

Ръководител на отбора по физика е господин Христо Пеев – учител по физика в НПМГ.

 

Пет медала за ПЧМГ от Жаутиковската олимпиада, съобщават от училището.

 

Учениците от ПЧМГ за пореден път завоюваха призови места на престижен международен форум – Жаутиковската олимпиада, провела се виртуално от 7-ми до 13-ти януари с домакин Казахстан. В състезанието над 1000 ученици от 20 държави се съревноваваха в три дисциплини – математика, физика и информатика. Отборът на ПЧМГ беше ръководен от Никола Каравасилев и Ирина Шаркова, като 5 от общо 7 участници в него завоюваха медали. Борислав Кирилов от 11. клас и съученикът му Георги Петков отново са носители на златни медали, съответно за математика и информатика. Васил Николов постигна сребърен медал по физика, а Михаела Гледачева и Никола Цачев завоюваха бронзови медали по математика. Достойно се представиха и най-младите членове на отбора – деветокласникът Гео Калфов и осмокласничката Рени Паскалева, от които тепърва очакваме още успехи. Поздравления за всички ученици, както и за техните учители!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".