Рубрики
Начало » Образование » Браво! » Второкласничката от Ямбол Мирена Колева също постигна първо място и максимален резултат на Московската олимпиада по математика за малки ученици

Второкласничката от Ямбол Мирена Колева също постигна първо място и максимален резултат на Московската олимпиада по математика за малки ученици

mirena koleva 3

Току-що получих прекрасна новина. България има още едно първо място с максимален брой точки от Московската олимпиада по математика за малки ученици. Отново успехът е за второкласничка, отново с максимален резултат от 59 т. Постижението е на Мирена Колева от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ямбол. Да припомня, че най-високият руски резултат за втори клас е 53 т.

Да си призная – очаквах този висок резултат. Следя развитието и на Мирена Колева и усещах, че ще имаме приятна изненада и от Ямбол. Вече няколко състезания заедно с Мария Дренчева дават изключително високи постижения. Другият златен медал за втори клас е именно на Мария Дренчева, ученичка в ЧСОУ „Св. Георги“ – София.

Все още няма национално класиране, но да се надяваме на още добри новини и много медали за българските деца на това много трудно математическо състезание.

Бащата на Мирена Колева ми изпрати снимки от награждаването в Ямбол. На тях ще видите малката ямболска математичка, а така също и Евгений Иванов, директор на МГ „Атанас Радев“ – Ямбол и съорганизатор на Московската олимпиада за малки ученици в България. Другият организатор е математикът Емил Карлов.

Преди време бащата на Мирена – инж. Станимир Колев, ми беше изпратил резултатите от математическото състезание „Роман Хайнацки“ от Ямбол. Тогава Мирена отново оглави класирането. Ще припомня и какво разказа тогава за детето си:

„Използвам момента да се похваля и като родител- Мирена обикновено е винаги в 3-ката на математическите състезания засега /все още е само 2 клас/. Миналата година с Мария Дренчева на Московската олимпиада /1 клас/ отново имаха по-висок резултат от второрокласниците“.

 

mirena koleva  mirena kolea 2

 

Поздравления на Мирена! Пожелавам й още много успехи!

Благодаря на инж. Станимир Колев за изпратените снимки!

В очакване сме на крайното класиране за страната, а така също и на обобщеното за всички участници от Русия, България и Сърбия.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.