Рубрики
Начало » Образование » Ако кандидатствате за MIT, имайте предвид това

Ако кандидатствате за MIT, имайте предвид това

Вижте с какви имена сте се регистрирали за SAT

 

massachusetts-2443907_640 (1)

 

Масачузетският технологичен институт (MIT) е един от най-престижните университети в света, който привлича преди всичко младежите, които се увличат от точни и инженерни науки. Кандидатстването за него става през специална платформа на висшето училище MyMIT, а не например през Common App или друга подобна, която се ползва от голяма част от американските университети.

 

Кандидатстването не е сложно и напомня на процеса от Common App. Има кратки есета и въпроси, на които трябва да се отговори. Препоръките от учителите се поставят в друга платформа, отново поддържана от MIT.

 

Резултатите от SAT, ACТ или TOEFL трябва да се изпратят до MIT. Има специални кодове.

 

Ако кандидатстване за MIT, трябва да имате предвид следната препоръка, която може да ви убягне в процеса на кандидатстване:

 

It is important for all students—and very important for international students—to register for tests with the same name as you have indicated on your application and MyMIT account. Your record and test scores will not be linked to our system if the names do not match. (източник)

 

MIT държат да името на кандидата да съвпада при вписването в платформата за кандидатстване и при резултатите от стандартизираните тестове. Например, в българския случай е възможно в едната платформа да са изписани трите имена или име, инициал и фамилия, а при другата да има място само за две имена и да са попълнени само име и фамилия. Ако се получи така, дори и да си изпратите стандартизираните тестове до MIT, те няма директно да се визуализират, че са изпратени. Ако забележите, че тестовете не ви се появяват в MyMIT, необходимо е да пишете до MIT и служителите по приема ръчно могат свържат резултатите ви от тестовете с профила ви при тях.

 

Или най-общо казано, преди да почнете да кандидатствате в MIT, вижте в платформата https://www.collegeboard.org, която отговаря за SAT, с какви имена сте регистрирани за тестовете и как сте изписани на сертификатите. В повечето случаи първо е явяването на SAT и после се подават документи за университети. За учениците от Американския колеж в София регистрации за College Board са направени още в 10 клас, когато са се явявали на PSAT.

 

Ако кандидатстване или сте вече студент в MIT (или друг престижен университет в САЩ, Великобритания, Холандия или по света) и ако искате да споделите или да дадете ценни съвети, можете да ми пишете на мейлите на сайта или на danybon.pr@gmail.com. Тази информация ще е много полезна и за други кандидатстващи български студенти. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".