Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Есе » Какви въпроси задава MIT на своите кандидат студенти?

Какви въпроси задава MIT на своите кандидат студенти?

 

person-983960_640

 

 

Престижният Масачузетски технологичен институт задава няколко въпроса на своите кандидат студенти и те са част от процеса за кандидатстване. Ето въпросите, на които отговарят кандидатстващите през 2018-2019 година:

 

Знаем, че водите активен живот, изпълнен с дейности, много от които са задължителни за вас. Разкажете ни за нещо, което правите само за удоволствието. (100 думи или по-малко)

 

Въпреки че може би все още не знаете какво искате да изучавате като основна специалност, кой департамент или коя програма в MIT ви привлича и защо? (100 думи или по-малко)

 

В MIT обединяваме хората, за да подобрят живота на другите. Студентите в MIT работят за подобряване на техните общности по различни начини, от това да се справят с най-големите предизвикателства в света до това да са добри приятели. Опишете един от начините, по който сте допринесли за вашата общност, независимо дали във вашето семейство, класната стая, квартал и т.н. (200-250 думи)

 

Опишете света, от който идвате: например вашето семейство, клубове, училище, общност, град. Как този свят оформя вашите мечти и стремежи? (200-250 думи)

 

Разкажете ни за най-значимото предизвикателство, пред което сте се изправяли, или нещо важно, което не се е случило според плана. Как успяхте да управлявате ситуацията? (200-250 думи)

 

източник: MIT

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".