Рубрики
Начало » Интересно » Новини » МОН отмени всички ученически олимпиади и състезания до 11 март 2020 г.

МОН отмени всички ученически олимпиади и състезания до 11 март 2020 г.

 

smg oct 2019

 

Всички областни кръгове на олимпиадите и ученически състезания са отменени до 11 март 2020 г., става ясно от съобщение на сайта на Министерството на образованието. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.

 

МОН обяви дните между 6 и 11 март 2020 г., когато е грипната ваканция, за неучебни.

 

В съобщението на МОН се цитира заповедта на министъра на здравеопазването:

 

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването дните от 6 до 11 март 2020 г. се обявяват за неучебни за училищата в цялата страна. Заповедта се издава във връзка с регистрирания нов епидемичен подем от грип и остри респираторни заболявания и в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план. Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците. Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 12 март (четвъртък). Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите.

Препоръчва се на университетите да ограничат провеждането на занятия и упражнения в този период. Детските градини остават отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца. Следва и да се предприемат засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, както и за спазване на постоянна хигиена.

По решение на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период до 12 март.

В този срок ще бъдат отменени и областните кръгове на олимпиадите и състезанията за учениците. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Грипна ваканция в цялата страна до 11 март

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".