Рубрики
Начало » Образование » Справочник » Класации » Mount Holyoke е сред частните колежи в САЩ, в които най-много си заслужава да се учи

Mount Holyoke е сред частните колежи в САЩ, в които най-много си заслужава да се учи

 

Mount Holyoke College

Princeton Review определени Mount Holyoke като един от частните колежи в Америка, в които най-много си заслужава да се учи, съобщиха на сайта на колежа. В класацията са поместени 75 частни и 75 държавни колежа и университета.

Mount Holyoke е престижен женски частен колеж в САЩ. Първият, който влиза в „Седемте сестри“ – женският еквивалент на мъжките колежи от „Бръшлянова лига“.

Класацията е изградена въз основа на академични показатели, финансова помощ, преподаватели и др. Скалата е от 1 до 100.

Mount Holyoke получава високи оценки от Princeton Review – 98 за академичност, 97 за интересни преподаватели, 94 за качество на живот. В изданието е посочено, че общежитията са луксозни, дори много. Студентите са определени като щастливи и интелигентни жени. Типичният студент е изключително вдъхновен от това, което прави както в класната стая, така и извън нея.

Mount Holyoke има много силни страни, включително прекрасната сграда и първокласните учени, но най-ценено от всички е чувството за общност, сплотеност и силното сестринство. Това е много важно за всички студенти, които идват в колежа, за да получат качествено образование.

 

източник: Mount Holyoke, Princeton Review

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.