Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Музей на математиката и информатиката в България

Музей на математиката и информатиката в България

 

Музей на математиката и информатиката в България, Институт по математика и информатика на БАН, 2017 (http://mmib.math.bas.bg)

Музей на математиката и информатиката в България, Институт по математика и информатика на БАН, 2017 (http://mmib.math.bas.bg)

 

Математиката и информатиката у нас са не само уважавани науки, не само са запалили хиляди деца, не само се радваме на силни школи, но имат и богата история, а когато има какво да се каже и покаже на другите – е добре да се създаде музей. По случай навършването на 70 години от основаването на Института по математика и информатика беше открит такъв – музей „Математика и информатиката в България“ (ММИБ).

 

Българският музей има и виртуална част – сайт, посветен на историята на математиката и информатиката в страната ни, като са обхванати предимно периоди от Освобождението (1878) до 90-те години на ХХ в.

 

Виртуалният музей съдържа седем направления: За музея, Учени и просветители, Средища на наука и образование, Изяви, Периодика, Хумор, Колекция.

 

източници: http://math.bas.bg/http://mmib.math.bas.bg/

 

Благодаря на родител, който следи математическите новини и често ги изпраща до „Данибон“, за тази информация!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".