Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Набързо за днешния математически турнир „Роман Хайнацки“ (2013)

Набързо за днешния математически турнир „Роман Хайнацки“ (2013)

 

roman h 32

Днес натрупах доста математически емоции покрай „Роман Хайнацки“ и отборното състезание „Домино“. Направих и много снимки, които качвам на Фейсбук страницата си Danybon.  А ето и линк към класирането.

От разговорите ми с учениците и учителите мога да кажа, че задачите изобщо не са били лесни. За 4-5 клас са много интересни и забавни, но за 6-7 клас са си направо сложни. 4, 5 и 6 клас са имали една много сладурска задачка за Палечка и ситите джуджета. Беше ни обяснена по страхотен начин с рисунки на героите – как да не заобичат децата математиката!? При 6 и 7 клас 1, 4 и 5 задача са били еднакви. Първа е била лесна, 4 и 5 обаче доста ги затруднила. Доколкото разбирам най-коварна, според хлапетата, е била 4 задача.

Следобед се проведе отборното състезание „Домино“. Определено беше забавно и с много хитри задачки (вижте на снимки какво решаваха участниците).

Нашият отбор можете да го видите на снимката – Ники (ЧОУ Света София) и  Георги, Михаела и Никола (104 ОУ).

 

roman h 21

 

Вече излезе и класирането за него.

И за финал искам да кажа на всички, които ми препоръчваха задължително да се запозная с Емил Карлов, че го сторих. Е, той не ме знае коя съм, но пък аз определено вече съм от многото му фенове. Страхотен човек! Също така ме спечели много и преподавателят по математика Пламен Сидеров – стахотен лектор (снимки от презентацията му).

Благодаря на всички за интереса към репортажите ми от Ямбол и от състезанието „Роман Хайнацки“! Ще се опитам по-късно довечера да ви разкажа за всичките емоции около състезанието. Сега трябва да водя един гладен състезател на вечеря.

Можете да разгледате снимките ми от Ямбол и състезанието във Фейсбук.

 

За Данибон

"Данибон" е сайт за знания, свързани с образованието, бизнеса, мениджмънта, комуникациите, възпитанието и хубавия живот. Създаден е през 2010 година от Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на сайта е: "Ценно е да знаеш".