Рубрики
Начало » Блог » Националният есенен турнир по информатика в Шумен през погледа на НПМГ

Националният есенен турнир по информатика в Шумен през погледа на НПМГ

nagrajdavane nikolay blagoev shumen 2012

Днес ви очаква истинска кино-вечер. Не знаете за какво говоря, нали? Добре. Искате ли да усетите духа на голямо национално и международно състезание? От НПМГ са подготвили над 40 клипа от тридневния Национален есенен турнир по информатика в Шумен. А очакваме включване и от „Телерик“, които също бяха изпратили екип да отразява събитието.

Моят син (Николай Благоев) беше сред участниците в състезанието и част от отбора на „Телерик“-София с ръководител Явор Никифоров. Все още е много развълнуван. Много е щастлив, че е станал 4-ти в България в категория D, т.е. при 6-класниците. Вчера ни разказва доста подробности. Било е много весело и отсега ни заяви, че еди-кои си дати до средата на 2013 година са му заети, защото е на състезания по програмиране.

И точно докато ни разказваше случки от състезанието в Шумен, аз получих много мило писмо от Евгений Василев и от цялата и цялата информатична колегия на НПМГ. Подготвили са огромен видео-материал за състезанието и премиерата е тази вечер в 20 часа на сайта на НПМГ. Така че всички притеснени и любопитни майки и татковци могат да заседнат пред компютрите си и да изгледат 42 видео-клипа с децата си. А за бъдещите участници в този тип състезания това ще бъде ценна и полезна информация.

(Вече можете да видите видео-клиповете тук)

Първо ще можете да видите как децата от софийските отбори пътуват с влак (моят син за първи път се качваше на влак). Всички са били в специално запазен вагон. По спомен на мъжа ми на вагона е пишело: „Този вагон е запазен за малки програмисти“. Докато гледате филмчето, ще чуете и потракването на влака. Съвсем истинско! Ще съпреживеете, уверявам ви. А, да, аз се плаша от влакове, но може би, защото от много-много години не съм пътувала с влак, а се оказва от видяното и разказаното, че е много чисто, а вътре е голям купон. Ето няколко кадри от първото филмче „Групата на СМГ и ТЕЛЕРИК пътува за Шумен“.

 

vlak 1 vlak 2 vlak 3 monopol

 

Видеото от YouTube канала на Телерик:

 

 

Ще видите и какво похапват състезателите в два клипа: „Деца от НПМГ и СМГ: Да похапнем преди състезанието“ и „Децата от ТЕЛЕРИК: И ние ще похапнем преди състезанието, като батковците“.

 

hapvane1

И идва важната част – състезанието.

В 5 части ще можете да проследите работата на състезателите от А и B група, т.е. най-големите.

 

sust ab1

Участниците от групите C (7-8 клас) и D (6 клас) са заснети в 10 видеоклипа.

 

И работата на най-малката група E (4-5 клас) също ще можете да видите в 10 видео-клипа, заснети от екипа на НПМГ.

 

sust e4

И да влезем в щаба на треньорите на „Телерик“.

 

trenjori telerik

А сега ще ви покажа кадър от „Щаба на журито“. Макар да беше кратко това видео, за мен е много информативно и любопитно.

 

jurito

„Влателинът на тестващата система“:

 

vlastelinyt na testwastata sistema

Преминаваме към най-важната част – награждаването.

Награждаване в група Е:

 

nagrajdavane e1 nagrajdavane e2

Награждаване в група D, където беше и моят син Николай Благоев (с бялата блуза).

nagrajdavane nikolay blagoev shumen 2012

Видеото от YouTube канала на Телерик:

 

Награждаване в група C:

 

nagrajdavane c

Победителите в група B:

 

nagrajdavane b

Майсторската група А:

 

nagrajdavane a

За финал от НПМГ са ни подготвили клипче какво правят състезателите малко преди тръгването си за София.

 

final

Желая ви приятно гледане довечера в 20 часа на сайта на НПМГ. Хвърляйте око и на сайта на „Телерик“, където също очакваме много снимков материал от Националния есенен турнир „Джон Атанасов“ в Шумен.

Благодаря на Евгений Василев и на цялата и цялата информатична колегия на НПМГ за предоставения видео-материал! За мен беше удоволствие да изгледам филмчетата и да усетя духа на това състезание.

източник: НПМГ, Евгений Василев

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.