Рубрики
Начало » Образование » Национален есенен турнир „Джон Атанасов“ в Шумен (2012)

Национален есенен турнир „Джон Атанасов“ в Шумен (2012)

shumen informaticaДнес се проведе XII Национален есенен турнир „Джон Атанасов“ в Шумен.  Състезателите са от 4 до 12 клас и са разпределени в пет групи: група А (11–12 клас), B (9–10 клас), C (7–8 клас), D (6 клас) и E (4–5 клас).

По информация от агенция Фокус, която цитира съобщение от ПМГ „Нанчо Попович“ днес са се състезавали 295 ученика от София, Варна, Бургас, Монтана, Пловдив, Ямбол, Плевен, Габрово, Хасково, Ловеч, Велико Търново, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Силистра, Русе, Благоевград и Шумен. Тук можете да намерите кои са регистрираните участници. Състезанието е било в компютърните зали на шуменската математическа гимназия и на Шуменския университет.

Ето част от регламента:

Състезанието се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи с алгоритмичен характер. Всеки участник работи самостоятелно на отделен компютър, без използване на допълнителни материални и електронни пособия, освен определените компилатори и среди за програмиране. Езикът за програмиране е C/C++. Времетраенето на състезанието е следното: групи А и В – 5 часа, групи С и D – 4 часа, група Е – 3 часа. Проверката на решението на всяка задача се извършва с тестови данни чрез компютърна проверяваща система. За всяко изпълнение върху тестов пример се присъждат определен брой точки. Максималният брой точки за една задача е 100.

Според програмата на турнира, началото е било в 9 ч. за групи А, B, C и D, а за E – от 13,45 ч. Утре се очаква класирането и награждаването на победителите.

Преди час се чух с големия ми син – Николай Благоев, който е в 6 клас и в категория „D“. Състезава се с отбора на „Телерик“-София с ръководител Явор Никифоров – Яшу. Ники звучеше много доволен. Нямам повече подробности, единствено: „Справил съм се притеснително добре според Яшу“. Хареса ми тази преценка. Утре чакаме класирането.

За новини около състезанието следете сайта на Телерик кидс, а така също и тяхната Facebook страница. В Шумен е и PR-ът на „Телерик“ Ина Добрилова и очакваме от нея новини и снимки.

Задачите, класирането и всички подробности ще бъдат публикувани на сайта на организаторите http://www.pmg.icon.bg/index.php.

Успех на всички състезатели!

източник: http://www.pmg.icon.bg/index.php, Телерик кидс

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.