Рубрики
Начало » Образование » Състезания » Математика » Националният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ (2013) в топ 3 най-често задавани въпроса

Националният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ (2013) в топ 3 най-често задавани въпроса

smg 15 car

 

На 1 юни в Софийската математическа гимназия ще се проведе националният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“. Допуснати до участие са 367 ученика от цялата страна. За първи път ще участват и първокласници. Те са поканени да се явят от 10 часа, а за всички останали състезанието е от 11 часа.

Топ 3 често задавани въпроси:

Кои са допуснатите ученици?

Тази информация можете да откриете тук и тук.

Къде могат да бъдат открити задачите от националния кръг от предишни години?

Задачи за подготовка за националния кръг можете да откриете на  сайта „Математика за всеки“. Там има и отговорите, и решенията. Също можете да видите и задачите от областния кръг от март 2013 г.

Къде могат да бъдат видяни класиранията от предишни години?

На официалния сайт на организаторите от СМБ са поместени класиранията на учениците от 2007 година до областния кръг от 2013.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.