Рубрики
Начало » Частно образование » Частни училища » Американски колеж » Накъде продължава випуск 2019 на Американския колеж в София?

Накъде продължава випуск 2019 на Американския колеж в София?

 

vipusk 2019 universiteti

Американският колеж в София публикува информация накъде продължава випуск 2019. Сред изброените университети са много английски, американски и холандски висши училища. Има приети възпитаници в MIT, Йейл, Дартмут, Импириъл, Единбург, Уорик, UCL, ТУ Делфт, ТУ Айндховен, Амстердамския университет и др.

 

Моят голям сине в този випуск. Вече направи своя избор – Техническия университет в Делфт в специалност „Компютърни науки и инженерство“. Тази специалност е „numerus fixus“ – с ограничен прием, дълга процедура, няколко етапа и задължителен изпит за всички около 1300 кандидати.

 

 

Много от випуск 2019 са с прием в Бат, Саутхемптън, Кингс колидж, а сред българските – Американския университет в Благоевград.

 

И в трите технически университета в Холандия – Делфт, Айндховен и Твенте, има приети възпитаници на Американския колеж от този випуск. Компютърните специалности на Делфт и Айндховен са „numerus fixus“ и със задължителен изпит. Има приети ученици и в други холандски университети.

 

Изключително се гордеем с приема на младеж в Йейл и на момиче от випуска в MIT. За първи път възпитаник на Американския колеж в София успява да влезе в бакалавърската програма на престижния MIT.

 

Успех на випуск 2019!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".